Kyrgios si koleduje o dištanc, neznepokojuje ho to

NETKY.SK • 14 Október 2015, 15:40 • 2 min
Kyrgios si koleduje o dištanc, neznepokojuje ho to

ŠANGHAJ - Austrálsky tenista v podmienke od Asociácie tenisových profesionálov (ATP) Nick Kyrgios si akoby už cielene koleduje o pokutu 25 000 USD a aktivovanie dištancu na 28 dní.

slovakia

left justify in out

V stredu pri prehre 6:1, 4:6, 4:6 s Japoncom Kei Nišikorim v 2. kole dvojhry v Šanghaji dostal tretie varovanie za šesť dní za nevhodné správanie na kurte. Tentoraz to bolo za frustrované odpálenie loptičky, ktorou takmer trafil jedného z členov rozhodcovského zboru. V pondelok na rovnakom podujatí pri sťažnostiach na povrch použil najznámejší vulgarizmus v angličtine. V piatok ešte v Tokiu počul varovanie za nadávky, rozbitie rakety a tiež odpálenie loptičky. Web Daily Mail pripomenul, že počas trvania polročnej skúšobnej doby nesmie Kyrgios nazbierať sankcie nad 5000 USD.

"Neodpálil som tú loptičku zo zlosti. Len som ju odpálil. Nepopieram, že letela blízko od rozhodcu. Opakujem však, neurobil som to z jedu. Nepomyslel som si, že za to dostanem výstrahu, ale empajrový mal iný názor. Asi som to nemal robiť, ale fakt som to nepovažoval za neakceptovateľné," povedal 20-ročný 32. hráč renkingu Kyrgios. Za tokijský incident nedostal finančnú sankciu (verejne po ňom a odozvách vypenil na austrálske médiá, že o ňom informujú neobjektívne len v negatívnom duchu, potom tento twitterový príspevok zmazal), za pondelňajší výlev v Šanghaji to už bolo 1500 USD. Teraz môže rodák z Canberry tŕpnuť, oznámenie verdiktu sa dá predpokladať vo štvrtok ráno. Mladík si však z hrozby nerobí ťažkú hlavu: "Nie som znepokojený. Ak sa to stane, tak sa to stane."

Kyrgios dostal v auguste od ATP pokutu 10 000 USD a neskôr aj spomenutý podmienečný trest za slovný výpad voči Švajčiarovi Stanovi Wawrinkovi počas vzájomného súboja 2. kola dvojhry na turnaji Rogers Cup v Montreale. Ruchové mikrofóny zachytili, ako Kyrgios oznámil šokovanému Wawrinkovi, že iný austrálsky tenista Thanasi Kokkinakis sa vyspal s jeho priateľkou. ATP tento výrok označila za urážku hráča. Kyrgios dostal na spomenutom turnaji pokutu aj za neprimerané komentáre k výkonu jedného z čiarových rozhodcov v zápase proti Wawrinkovi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona