Kynológovia finančnej správy dostali nové autá za 200-tisíc eur!

NETKY.SK • 10 September 2013, 07:20 • 2 min
Kynológovia finančnej správy dostali nové autá za 200-tisíc eur!

BRATISLAVA - Kľúče od deviatich nových áut si dnes prevzali v Bratislave psovodi finančnej správy. Autá bude využívať sedem colných úradov – v Bratislave, Trnave, Trenčíne, Banskej Bystrici, Prešove, Košiciach a Michalovciach. Ich nákupná cena je približne 200-tisíc eur, ktoré uhradili z eurofondov. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa finančnej správy Patrícia Macíková.

slovakia

left justify in out

Vozidlá sú špeciálne upravené na prevoz psov v základnej výbave s klimatizáciou. Zadná časť auta je od kabíny vodiča oddelená bezpečnosťou mrežou. "Pri odhaľovaní priestupkov a trestných činov v oblasti nelegálneho dovozu a prevozu tabakových výrobkov odhalia psy mesačne priemerne 20 až 30 záchytov," tvrdí Macíková. Finančná správa zamestnáva v súčasnosti 35 psovodov, ktorých vozidlá z rokov 1996 až 2000 majú najazdených okolo 200- až 250-tisíc kilometrov. "V starších autách hrozí psom pri tropickom počasí prehriatie, v zime zase podchladenie," uviedla Macíková s tým, že preto bola obnova vozového parku nevyhnutná.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona