Kým policajti riešili opitého vodiča, iný muž ich napadol

NETKY.SK • 27 Júl 2015, 16:32 • 2 min
Kým policajti riešili opitého vodiča, iný muž ich napadol

BRATISLAVA/ ŽILINA - Väzenie na jeden až päť rokov hrozí 24-ročnému Tomášovi z Kysuckého Nového Mesta za útok na verejného činiteľa a výtržníctvo.

slovakia

left justify in out

Ako agentúru SITA informoval žilinský policajný hovorca Radko Moravčík, Tomáš v nedeľu 26. júla popoludní v obci Nesluša (okr. Kysucké Nové Mesto) napadol dvojčlennú policajnú hliadku. Na policajtov zaútočil počas služobného zákroku polície voči vodičovi, ktorý pod vplyvom alkoholu najskôr nabúral do smetí a plota rodinného domu a potom aj do policajného auta. Policajti Tomáša zaistili, predviedli na políciu a v dychu mu namerali 1,10 promile. Zasahujúci policajti neutrpeli zranenia, 24-ročný Tomáš však za svoje správanie čelí obvineniu z prečinu útoku na verejného činiteľa v súbehu s prečinom výtržníctva. Policajný vyšetrovateľ už dal podnet na jeho vzatie do väzby. Obvinenému mužovi hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na jeden rok až päť rokov. Polícia okolnosti prípadu ďalej vyšetruje.

 

Obvinený Tomáš zaútočil na policajnú hliadku, ktorá v tom čase riešila prípad vodiča, ktorý pod vplyvom alkoholu narazil do nádoby na smeti, plota rodinného domu a napokon i do policajného auta. Spomínaný vodič, 27-ročný Lukáš z okresu Kysucké Nové Mesto, v nedeľu 26. júla popoludní upútal pozornosť policajnej hliadky, keď šoféroval Jeep Cherokee bez evidenčných čísiel po miestnej ceste v obci Nesluša. Policajti ho chceli zastaviť, no Lukáš nereagoval a pokračoval v bezohľadnej jazde, až kým nenarazil do smetí a plota. Po nehode išli policajti skontrolovať muža, či nie je zranený, ten však zacúval a narazil do odstaveného služobného policajného auta Seat Leon. Následne policajti muža zadržali a dychovou skúškou mu namerali 2,79 promile. Zistili tiež, že nemá vodičský preukaz. Alkohol u vodiča služobného policajného auta nezistili. Pri nehode sa nik nezranil a škoda bola predbežne vyčíslená na 2 120 eur. Lukáša obvinili z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, za čo mu v prípade dokázania viny hrozí väzenie až na jeden rok, dodal Moravčík. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies