Kyle Falconer odložil svadbu, aby sa liečil

NETKY.SK • 4 Júl 2016, 14:30 • 2 min
Kyle Falconer odložil svadbu, aby sa liečil

BRATISLAVA - Spevák škótskej indierockovej kapely The View Kyle Falconer sa rozhodol odložiť svadbu, aby mohol ísť na liečenie.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťdeväťročný hudobník si mal v auguste vziať partnerku Lauru Fraser, avšak namiesto toho plánuje čoskoro absolvovať intenzívny liečebný program v zariadení Lanna Rehab v thajskom meste Chiang Mai. Jeho 21-ročná snúbenica priletela za ním, aby ho počas minimálne 56-dňovej liečby mohla podporovať.


Spevák v rozhovore pre nedeľné vydanie škótskeho denníka Daily Record priznal, že toto liečenie je jeho poslednou šancou, ako sa zbaviť závislosti od alkoholu a drog. Rodák z mesta Dundee si vraj uvedomil, že potrebuje pomoc po tom, ako ho museli pod vplyvom omamných látok vyviesť v putách z lietadla. Incident sa stal minulý mesiac, pričom let smerujúci zo Španielska do škótskeho Glasgowa museli pre jeho zadržanie odkloniť na jedno z francúzskych letísk.

 

"S určitosťou viem, že mám problém. Ale občas je ťažké zahryznúť si do jazyka, a preto začnem okamžite obviňovať druhých. Tak dlho som to popieral, zvykol som si hovorievať 'To som nebol ja, bol som iba opitý'. Keďže som si nič nepamätal, nikdy som sa neospravedlnil," priblížil interpret, ktorý sa snažil vyliečiť už v minulosti. Ako tiež uviedol, pre svoje nekontrolovateľné správanie si zvykol myslieť, že trpí bipolárnou poruchou, a preto podstúpil psychotesty. "Zachádzam do extrémov. Už som vyskúšal všetko, užíval som lieky. Jednoducho neviem, čo sa so mnou deje. Jednoznačne mi chýba zodpovednosť, doslova si nepamätám veci, ktoré robím. Musíte počúvať svojich milovaných a ak oni povedia, že máte problém, musíte to prijať," skonštatoval muzikant.


Kyle Francis Falconer je známy predovšetkým ako líder formácie The View. Okrem neho v nej pôsobia tiež Kieren Webster (basgitara), Pete Reilly (gitara) a Steven Morrison (bicie). Štvorica debutovala v roku 2006 eponymnou EP nahrávkou, po ktorej o rok neskôr vydali debutovú štúdiovku Hats Off To The Buskers. Nahrávka, z ktorej pochádza úspešný singel Same Jeans, dobyla albumový UK Chart a vyslúžila si nomináciu na prestížnu Mercury Music Prize.

 

Na konte majú tiež albumy Which Bitch? (2009), Bread And Circuses (2011), Cheeky For A Reason (2012) a zatiaľ posledný Ropewalk (2015). Okrem toho im vyšli aj EP nahrávky Cutting Corners (2011) a Tight Hopes (2013) a kompilácia Seven Year Setlist (2013).
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona