Kyjev tvrdí, že nepodpísal dohodu o vytvorení nárazníkovej zóny

NETKY.SK • 29 Október 2014, 18:15 • 2 min
Kyjev tvrdí, že nepodpísal dohodu o vytvorení nárazníkovej zóny

KYJEV - Kyjev nepodpísal so separatistami žiadnu dohodu o vytvorení nárazníkovej zóny v oblasti konfliktu na juhovýchode Ukrajiny. Oznámil to dnes hovorca ukrajinskej Rady národnej bezpečnosti a obrany Andrij Lysenko.

slovakia

left justify in out

Podľa agentúry Ukrinform takto reagoval na správy, podľa ktorých Kyjev odvolal svoj podpis pod dokumentom o vytvorení 30 kilometrov širokej nárazníkovej zóny medzi armádou a separatistami v Donbase.
     

"Nie je možné odvolať to, čo sa nestalo," konštatoval Lysenko. Podľa jeho vyjadrenia dohody uzavreté v bieloruskom Minsku nepočítajú s ústupom z pozícií, ktoré kontrolovali obe strany v čase podpisu protokolu.
     

"Donecké letisko zostalo, zostáva a zostane pod kontrolou ukrajinskej armády," zdôraznil Lysenko.
     

O údajnom odvolaní ukrajinského podpisu informoval dnes ráno vicepremiér samozvanej Doneckej ľudovej republiky Andrej Purgin, uviedla agentúra TASS.
     

Agentúra v tejto súvislosti pripomenula, že zástupcovia Ukrajiny, Ruska a Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE) prijali 20. septembra v Minsku memorandum vytyčujúce parametre pre plnenie záväzkov o prímerí, ktoré boli stanovené v Minsku 5. septembra. Dokument obsahuje deväť bodov, vrátane stiahnutia zbraní s kalibrom viac ako 100 milimetrov do vzdialenosti najmenej 15 kilometrov od frontovej línie, a to na každej strane.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona