Kyjev sa zriekol neutrálneho štatútu a bude usilovať o členstvo v NATO

NETKY.SK • 23 December 2014, 11:59 • 2 min
Kyjev sa zriekol neutrálneho štatútu a bude usilovať o členstvo v NATO

KYJEV - Ukrajinský parlament dnes schválil zákon o ukončení doterajšieho neutrálneho štatútu krajiny a pokračovaní úsilia o členstvo v Severoatlantickej aliancii, informovala agentúra Reuters.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Pre pozmeňovaní návrh hlasovalo 303 poslancov, čo je o 77 viac, než je minimálny počet hlasov potrebných pre jeho vstúpenie do platnosti. Ukrajinský prezident Petro Porošenko minulý týždeň v stredu počas návštevy poľského parlamentu oznámil, že sa rozhodol nasmerovať svoju krajinu na kurz k euroatlantickej bezpečnostnej integrácii. Porošenko vtedy tiež oznámil, že po návrate do Kyjeva predloží ukrajinskému parlamentu návrh na ukončenie neutrálneho štatútu Ukrajiny. Ukrajinský prezident ďalej povedal, že jeho cieľom tiež je, aby jeho krajina v roku 2020 podala prihlášku do Európskej únie.

      

Rusko považuje snahy Ukrajiny o vstup do západnej vojenskej aliancie za nebezpečenstvo pre svoju bezpečnosť, pripomína agentúra DPA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies