Kyjev sa obáva ruských útokov počas osláv konca vojny

NETKY.SK • 21 Apríl 2015, 16:40 • 2 min
Kyjev sa obáva ruských útokov počas osláv konca vojny

KYJEV - Desiatky tisícov príslušníkov ukrajinských bezpečnostných síl budú v máji dohliadať na bezpečnosť v čase osláv 70. výročia konca druhej svetovej vojny.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

O posilnení bezpečnosti a možnosti provokácii zo strany Ruska v utorok varoval ukrajinský premiér Arsenij Jaceňuk spolu s ministrom vnútra Arsenom Avakovom. Podľa Jaceňuka sú opatrenia reakciou na nedôveru k Rusku a "ich teroristom", a preto podľa neho musia byť pripravení. Predseda vlády uviedol, že krajina "bojuje so štátom, ktorý plánuje desiatky teroristických útokov s cieľom sociálnej, politickej a ideologickej destabilizácie Ukrajiny". Preto budú v čase ukrajinských osláv konca vojny v uliciach a v blízkosti viac ako 3000 citlivých miest nasadení vojaci. Do služby na ôsmeho a deviateho mája vláda mimoriadne povolala až 20-tisíc mužov.

 

Vzťahy Ruska a Ukrajiny sú na bode mrazu od minuloročného pričlenenia polostrova Krym k Rusku a následného vypuknutia povstania na východe Ukrajiny. Kyjev a Západ obviňujú Moskvu z priamej podpory proruských separatistov, Rusi to však popierajú. Viacerí západní lídri však pre úlohu Ruska v ukrajinskom konflikte odmietli prísť do Moskvy na oficiálne oslavy konca druhej svetovej vojny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies