Kyjev pripravuje novú vojenskú operáciu na Donbase

NETKY.SK • 7 Marec 2018, 07:00 • 2 min
Kyjev pripravuje novú vojenskú operáciu na Donbase

KYJEV - Ukrajinský generálny štáb upozornil na nadchádzajúcu novú vojenskú operáciu na teritórii Donbasu. Kyjev ju plánuje vykonať bez prerušenia dnešnej vojenskej operácie, ktorú vláda krajiny pomenovala protiteroristickou. Informuje NTV.ru.

slovakia

left justify in out

O zámeroch ukrajinskej vlády informoval úradník právneho oddelenia ukrajinského Generálneho štábu Jurij Bobrov. On vyzval úrady rozdeľovať koncepcie vojenských a protiteroristických operácií.

 

Zástupca Generálneho štábu si je istý, že "protiteroristická operácia bude pokračovať bez ohľadu na to, kedy sa začne alebo ukončí operácia spojených síl". Podľa slov Bobrova, kandidatúra veliteľa spojených síl je už zvolená a prezident ju schváli v najbližších dňoch.

 

Zákon o reintegrácii Donbasu prijala Najvyššia Rada Ukrajiny v januári. Dokument dáva prezidentovi právo použiť armádu v čase mieru z dôvodu ochrany suverenity. Inými slovami, Kyjev bude môcť používať ozbrojené sily na východe krajiny bez vyhlásenia vojny.

 

Ministra obrany a náčelníka Generálneho štábu Ukrajiny poveril Porošenko vypracovaním návrhov do apríla. Konkrétne na zmenu formátu operácie na Donbase a kandidatúru vedúceho spojených síl.

 

Moskva je presvedčená, že prijatím tohto zákona Kyjev konečne uznala dôraz na násilné riešenie konfliktu v regióne a preškrtli tým Minské dohody.

 

V samostatne vyhlásenej Doneckej a Luhanskej národnej republike taktiež vyhlásili, že zákon o reintegrácii Donbasu uvoľňuje ruky armády a umožňuje použitie sily proti civilistom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies