Kyjev oznámil, že nové prímerie na východe Ukrajiny sa dodržiava

NETKY.SK • 1 September 2016, 13:15 • 2 min
Kyjev oznámil, že nové prímerie na východe Ukrajiny sa dodržiava

KYJEV - Ukrajinský prezident Petro Porošenko dnes oznámil, že nové prímerie na východe Ukrajiny sa dodržiava, a to po mesiacoch bojov.

slovakia

left justify in out

Porošenko uviedol vo vyhlásení zverejnenom dnes napoludnie miestneho času, že jeho sily nezaznamenali za posledných 12 hodín žiadne boje. Strany konfliktu, ktorý si vyžiadal vyše 9500 ľudských životov, sa už skôr dohodli na zastavení bojov od 1. septembra. Tento dátum je na Ukrajine aj prvým dňom školského roka.

 

Donecká tlačová agentúra (DAN), patriaca separatistickým povstalcom na východe Ukrajiny, potvrdila správu o dodržiavaní prímeria.

 

Vládne sily a Ruskom podporovaní povstalci sa už v roku 2015 dohodli na zastavení bojov a stiahnutí ťažkých zbraní z frontu. Toto prímerie však zlyhalo a medzinárodní pozorovatelia vyhlásili, že boje sa za posledný mesiac zintenzívnili a dokonca nadobudli podobu takmer úplne rozvinutej vojny.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies