Kyjev ohlásil stiahnutie ťažkých zbraní

NETKY.SK • 6 Marec 2015, 13:47 • 2 min
Kyjev ohlásil stiahnutie ťažkých zbraní

KYJEV - Predstavitelia ukrajinskej armády v piatok uviedli, že vládne jednotky sťahujú ťažké raketomety z frontovej línie s proruskými separatistami, čo je v súlade s februárovou dohodou o prímerí.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Armádny hovorca plukovník Andrij Lysenko povedal, že raketomety Uragan stiahli 35 km od kontaktnej línie. Obe strany konfliktu, ktorý si už od vypuknutia v apríli vyžiadal životy 6000 ľudí, ubezpečili, že plnia prísľub o stiahnutí ťažkej vojenskej techniky podľa dohody. Pozorovatelia z Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe sa však sťažovali, že im nebolo umožnené vyhlásenia potvrdiť.

 

Napriek sťahovania ťažkej techniky denne dochádza medzi znepriatelenými stranami k bojom. Lysenko obvinil povstalcov zo zhromažďovania zbraní vojenského materiálu a vojska v niektorých oblastiach, kde sa pripravujú na možnú ofenzívu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona