Kyjev nevylučuje úplne zastavenie dovozu ruského plynu, ak Moskva nezníži cenu

NETKY.SK • 10 Október 2013, 17:59 • 2 min
Kyjev nevylučuje úplne zastavenie dovozu ruského plynu, ak Moskva nezníži cenu

KYJEV - Ukrajina je pripravená v nasledujúcich rokoch zastaviť dovoz plynu z Ruska, ak sa s Moskvou nedohodne na nových nižších cenách. Povedal to dnes ukrajinský premiér Mykola Azarov.

slovakia

left justify in out

"Pri súčasných cenách plynu sme už dovoz z Ruska znížili a budeme v tom pokračovať. V budúcnosti, a to myslím vážne, by Ukrajina mohla pri týchto cenách ruský plyn prestať nakupovať úplne," povedal Azarov v rozhovore pre agentúru RIA Novosti a televíznu stanicu Rossija 24 s tým, že by sa tak mohlo stať najneskôr do 10 rokov.

Podľa agentúry AP ruský prezident Vladimir Putin začiatkom tohto týždňa uviedol, že zníženie cien plynu pre Ukrajinu je možné, ak Kyjev na budúci mesiac nepodpíše asociačnú dohodu s Európskou úniou. S tým ale Kyjev počíta a Azarov dodal, že Ukrajina by mohla obmedziť závislosť od dovozu plynu z Ruska kombináciou viacerých faktorov, medzi nimi vyššou domácou produkciou plynu a zvýšeným využívaním alternatívnych zdrojov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies