Kyjev hlási prvú tohtoročnú obeť z radov vojakov

NETKY.SK • 2 Január 2015, 15:37 • 2 min
Kyjev hlási prvú tohtoročnú obeť z radov vojakov

KYJEV - Kyjev informoval dnes o prvej tohtoročnej obeti z radov armády. Vojaka podľa neho zabili proruskí separatisti.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Za posledných 24 hodín bol zabitý jeden ukrajinský vojak a ďalších päť utrpelo zranenia následkom provokatívnych akcií (separatistov)," informoval hovorca ukrajinskej Rady národnej bezpečnosti a obrany (RNBO) Andrij Lysenko.
     

K okolnostiam útoku sa nevyjadril. Povedal však, že separatisti často ostreľujú okrem iného aj okolie doneckého medzinárodného letiska.
     

Armáda podľa Lysenka dodržiava podmienky prímeria dohodnutého v septembri v Minsku, reaguje len vtedy, ak sa stane terčom útoku.  
     

Separatisti sa k najnovším útokom, ktoré majú podľa Kyjeva na svedomí, nevyjadrili, informovala agentúra Reuters. Pripomenula, že konflikt na východe Ukrajiny si vyžiadal v roku 2014 vyše 4700 mŕtvych a vyústil do najhoršej krízy vo vzťahoch medzi Ruskom a Západom od skončenia studenej vojny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies