Kyjev a separatisti sľúbili dodržiavať utorkové jednodňové prímerie

NETKY.SK • 8 December 2014, 19:25 • 2 min
Kyjev a separatisti sľúbili dodržiavať utorkové jednodňové prímerie

MOSKVA - Ukrajinské vládne sily a proruskí separatisti dnes prisľúbili, že budú v utorok dodržiavať jednodňové prímerie - krátko pred novým kolom mierových rokovaní v bieloruskom Minsku, informovala agentúra DPA.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Na prímerí sa dohodli minulý týždeň Kyjev, Moskva a separatisti. Schôdzku sprostredkovala Organizácia pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE).
     

"Ukrajinské ozbrojené sily sú pripravené (na prímerie)," vyhlásil dnes šéf ukrajinského rezortu obrany Stepan Poltorak.
     

Za separatistov sľúbil dodržiavať prímerie predseda parlamentu samozvanej Doneckej ľudovej republiky Andrej Purgin. Poznamenal však, že prímerie nesúvisí s úsilím o nové kolo mierových rokovaní, ktoré sa uskutoční v Minsku tento týždeň.
     

Pôvodne bola schôdzka tzv. kontaktnej skupiny (zástupcov Ukrajiny, Ruska a OBSE) naplánovaná na utorok 9. decembra. Zdroj blízky rokovaniam však pre agentúru Interfax-Ukrajina uviedol, že rokovania prebehnú až "ku koncu týždňa".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies