Kybernetická bezpečnosť sa týka nás všetkých

NETKY.SK • 22 Jún 2017, 12:39 • 2 min
Kybernetická bezpečnosť sa týka nás všetkých

BRATISLAVA - Kybernetická bezpečnosť sa týka všetkých. Uviedol to dnes v Bratislave predseda výboru pre kybernetickú bezpečnosť Bezpečnostnej rady SR Rastislav Janota na 10. ročníku odbornej konferencie o informatizácii verejnej správy iDEME Bratislava '17.

slovakia

left justify in out

"Máte počítač, máte smartfón, tablet, týka sa vás určite kybernetická bezpečnosť. Máte nejaké dáta, ktoré sú zaujímavé, máte firmu, ktorá podniká, všetkých sa nás kybernetická bezpečnosť týka, samozrejme, v rôznych rovinách," zdôraznil.

 

Bežný človek si podľa neho často myslí, že je pre kybernetický útok nezaujímavý. "Ak však máte nejaké elektronické zariadenie, cieľom pri útoku nemusia byť vaše dáta, cieľom môže byť vaše zariadenie, ktoré môže byť zneužité na ďalšie (kybernetické) útoky," podčiarkol.

 

Podľa Janotu "skôr či neskôr príde doba, keď aj ochota nechať si zneužiť vlastné zariadenie, môže byť chápaná ako nejaká forma porušenia zákona".

 

"Tak ďaleko síce ešte nie sme, ale treba s tým rátať. Pretože to, že ak vám niekto zneužije zariadenie, sa bude môcť pokladať za danie možnosti páchateľovi vykonať útok. Vďaka tejto možnosti možno bude páchateľ úspešný pri nejakom inom útoku," dodal Janota.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies