Kvôli záplavám a búrkam uviazli na ostrove Samui tisícky turistov

NETKY.SK • 29 Marec 2011, 11:46 • 2 min
Kvôli záplavám a búrkam uviazli na ostrove Samui tisícky turistov

Kvôli záplavám a búrkam uviazli na ostrove Samui tisícky turistov - Svet Tisícky turistov uviazli dnes na ostrove Samui na juhu Thajska v dôsledku búrok, vysokých vĺn a záplav. Extrémne výčiny počasia si v oblasti vyžiadali už najmenej osem obetí, uviedla

slovakia

left justify in out

img

Tisícky turistov uviazli dnes na ostrove Samui na juhu Thajska v dôsledku búrok, vysokých vĺn a záplav. Extrémne výčiny počasia si v oblasti vyžiadali už najmenej osem obetí, uviedla agentúra DPA.
      Záplavy vyvolané prudkým dažďom pripravili o život osem ľudí v provincii Nakorn Si Thammarat blízko turistami obľúbeného ostrova Samui, zhruba 600 kilometrov južne od hlavného mesta Bangkok.
      Letisko na ostrove Samui uzavreli ešte v nedeľu. Letecká spoločnosť Bangkok Airways dnes zrušila všetky lety. Kvôli búrkam a vysokým vlnám prerušili aj trajektové spojenie medzi ostrovom a pevninou. Tisícky turistov uviazli na Samui, pretože sa z ostrova nijakým spôsobom nedalo dostať.
      Rozsiahle záplavy zasiahli podľa miestnych úradov šesť južných provincií a zasiahli najmenej 265.000 ľudí. Thajskí meteorológovia pripísali daždivé počasie tlakovej výši prichádzajúcej z Číny, za ktorú môže atmosférický fenomén La Niňa.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies