Kvôli vyhrážkam v USA evakuovali tri nákupné centrá

NETKY.SK • 13 December 2015, 09:36 • 2 min
Kvôli vyhrážkam v USA evakuovali tri nákupné centrá

TAMPA - Niekoľko tisíc ľudí bolo dnes evakuovaných z troch rôznych nákupných centier v USA kvôli hláseniam o bombových hrozbách, ktoré sa neskôr ukázali ako nepravdivé.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra Reuters.

 

V meste Tampa na Floride polícia nariadila evakuáciu asi 500 ľudí po tom, ako sa v nákupnom centre našla opustená batožina. Polícia predpokladala, že by v nej mohla byť výbušnina. Toto podozrenie sa neskôr ukázalo ako falošné.

 

V Hackensack v štáte New Jersey sa zasa na stene jednej z toaliet v budove našli nápis s vyhrážkami o nastražení výbušniny. Budovy museli opustiť všetky osoby. Nálož sa nenašla.

 

Podobný nápis sa objavil na dámskej toalete v obchodnom centre v meste Farmington v štáte Nové Mexiko. Ani tam sa podozrenie polície o hroziacom útoku nepotvrdilo.

 

Všetky tri nákupné centrá po falošnom poplachu obnovili prevádzku, ale ich manažéri tvrdia, že aj tak utrpeli straty.

 

Koniec decembra je v Spojených štátoch pre obchodníkov veľmi dôležitý, pretože mnoho ľudí robí pred vianočnými sviatkami veľké nákupy.

 

Po atentátoch, ku ktorým došlo pred mesiacom v Paríži, kde pri nich zahynulo 130 a zranených bolo vyše 350 osôb, boli sprísnené bezpečnostné opatrenia v mnohých amerických mestách vrátane New Yorku Bostonu, Miami, Chicaga či Los Angeles. Ďalším významným dôvodom na znepokojenie v Spojených štátoch sa stal teroristický útok v americkom meste San Bernardino v Kalifornii, kde dvojica miestnych obyvateľov 2. decembra v miestnom dome sociálnych služieb zabila 14 a zranila 21 ľudí. Podľa predbežných údajov útočníci vyjadrili podporu teroristickej skupine Islamský štát, ktorý sa neskôr prihlásil k zodpovednosti za útok.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies