Kvôli tajfúnu v Číne evakuovali viac ako 860-tisíc ľudí

NETKY.SK • 11 Júl 2015, 09:58 • 2 min
Kvôli tajfúnu v Číne evakuovali viac ako 860-tisíc ľudí

PEKING - Najmenej 860.000 ľudí už evakuovali čínske úrady v provincii Če-ťiang pred blížiacim sa tajfúnom Chan-hom, ktorý dnes popoludní zasiahne juhovýchodné pobrežie krajiny. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Predpokladá sa, že tajfún sprevádzaný nárazmi vetra s rýchlosťou až 200 kilometrov za hodinu, dorazí na pevninu dnes popoludní medzi mestami Žuej-an a Čou-šan ležiacimi juhovýchodne od Šanghaja. Podľa čínskej meteorologickej služby pôjde pravdepodobne o najsilnejší tajfún, aký Čínu zasiahol od roku 1949.


Miestne úrady preventívne zrušili stovky letov, ako aj vlakových a autobusových spojení. Takmer 29.000 lodí dostalo príkaz vrátiť sa do prístavov. Svoju prevádzku dočasne zastavilo aj letisko v Žuej-ane.


Tajfún Chan-hom zasiahol v piatok japonské ostrovy Mijako a Okinawa, kde počas jeho prechodu utrpelo zranenia najmenej 20 ľudí



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies