Kvôli sobotňajšiemu planému poplachu v Paríži zadržali tínedžera

NETKY.SK • 19 September 2016, 19:01 • 2 min
Kvôli sobotňajšiemu planému poplachu v Paríži zadržali tínedžera

PARÍŽ - Tínedžera zadržali francúzske bezpečnostné zložky v súvislosti so sobotňajším planým poplachom v centre Paríža, ktorého dôsledkom bola rozsiahla policajná akcia.

slovakia

left justify in out

Informovali o tom dnes tamojšie médiá i tlačová agentúra AP s odvolaním sa na hovorkyňu parížskej prokuratúry Agnes Thibaultovú-Lecuivreovú. Podľa jej slov sa zadržaný volá Dylan a ešte nemá za sebou 16. narodeniny.


Francúzsky internetový server L'Obs priniesol správu, že nadviazal kontakty dokonca s dvoma osobami, ktoré sa na webe chválili vyvolaním planého poplachu. Svoje aktivity zdôvodňovali tzv. swattingom, ktorého podstatou je vyvolanie neopodstatnenej policajnej akcie anonymnými hrozbami.


Príčinou vyhlásenia poplachu v centre Paríža bola informácia o možnom zadržiavaní rukojemníkov v Kostole svätého Lupa a svätého Egídia v prvom parížskom obvode.
Francúzsky minister vnútra Bernard Cazeneuve potvrdil, že poplach bol falošný. Dodal, že okolnosti, ktoré viedli k jeho vyhláseniu a nasadeniu bezpečnostných jednotiek do akcie, budú predmetom vyšetrovania.


Francúzska polícia pre podozrenie z hroziaceho atentátu uzavrela okolie dopravného uzla Les Halles v centre Paríža. Približne po 25 minútach parížska policajná prefektúra poplach odvolala a oznámila, že "žiadne nebezpečenstvo nehrozí".


Systém varovania pred atentátmi SAIP predtým rozoslal používateľom telefónov správy SMS s varovaním, že v Paríži hrozí atentát, ktorého terčom má byť jeden z chrámov. SMS apelovala na obyvateľstvo, aby sa vyhlo časti centra mesta, ktorú polícia uzavrela. O deň neskôr došlo k falošnému poplachu aj vo francúzskom meste Saint-Étienne.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies