Kvôli rozvodneným tokom čelí Česko lokálnym záplavám

NETKY.SK • 22 Júl 2011, 07:35 • 2 min
Kvôli rozvodneným tokom čelí Česko lokálnym záplavám

Kvôli rozvodneným tokom čelí Česko lokálnym záplavám

slovakia

left justify in out

img

Najvyšší povodňový stupeň – stav ohrozenia – platí v Česku už na najmenej piatich miestach v Libereckom a Plzenskom kraji. Plné ruky majú hasiči i polícia, ktorá musela uzavrieť niektoré vodou ohrozené mosty.
      Kvôli stúpajúcej vode sa hasiči v noci nadnes rozhodli pre evakuáciu letného detského tábora v okrese Rokycany v Plzenskom kraji. Dve desiatky dospelých a 75 detí evakuovali do školy v obci Mlečice.
      V meste Frýdlant severne od Liberca sa vyliala voda z miestneho rybníka a zaplavila záhrady a niekoľko rodinných domov. Hasiči sa snažia ďalšie domy ochrániť výstavbou provizórnych hrádzí z vriec s pieskom.
      Horné toky riek začali ohrozovať obyvateľov po vytrvalom intenzívnom daždi. Na severe Libereckého kraja zaznamenali zrážkové úhrny až 110 milimetrov za 24 hodín, čo predstavuje až 110 litrov vody na meter štvorcový.
      Prognóza pre sever Čiech je nepriaznivá, v Jizerských horách môže do piatku napršať ďalších až 70 milimetrov. Na veľkej časti českého územia má daždivé počasie vydržať až do víkendu.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies