Kvôli povodniam je v pohotovosti stále okolo tisíc hasičov

NETKY.SK • 11 Jún 2013, 10:16 • 2 min
Kvôli povodniam je v pohotovosti stále okolo tisíc hasičov

BRATISLAVA - Pre povodne je od minulého týždňa každý deň v pohotovosti okolo tisíc hasičov, doteraz evidujú 183 výjazdov.

slovakia

left justify in out

Na celom Slovensku nasadili 123 kusov svojej techniky a 50 kusov špeciálnej techniky, uviedol pre agentúru SITA Petar Lazarov z komunikačného odboru kancelárie ministra vnútra. Napriek poklesu hladiny Dunaja na našom území hasičov zamestnáva zvýšená hladina spodnej vody. V pondelok napríklad v Gabčíkove zasahovali s veľkokapacitnými čerpadlami. V okolí Štúrova zase záchranné zložky bojovali s priesakmi v Kamenici nad Hronom na sútoku Hrona a Dunaja.

Vo zvýšenom nasadení boli uplynulý týždeň aj policajti. V Bratislavskom, Trnavskom a Nitrianskom kraji povolali 1 370 policajtov. Policajti mali taktiež k dispozícii svoju techniku - autá, agregáty, Tatry, traktory, člny, terénne vozidlá aj obrnený transportér Aligátor. 

Podľa predbežnej bilancie rezortu vnútra evakuovali pre povodne do nedele 9. júna 94 ľudí, z toho 69 osôb z Domova sociálnych služieb v Komárne a 25 ľudí zo šiestich domov z Devínskej cesty v Bratislave. Ministerstvo vnútra zriadilo ešte v utorok 4. júna infolinku sekcie krízového riadenia. Do nedele na nej prijali viac ako 1 600 volaní. Ľudia sa najviac pýtali na aktuálnu dopravnú situáciu (viac ako 57%) a na možné lokálne ohrozenie (viac ako 19%). Informácie chceli aj o zásadách sebaochrany a správania sa, ale aj o výške vodných hladín.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies