Kvôli podozreniu z nákazy antraxom sú v Maďarsku hospitalizovaní už iba dvaja pacienti

NETKY.SK • 11 Júl 2014, 14:46 • 2 min
Kvôli podozreniu z nákazy antraxom sú v Maďarsku hospitalizovaní už iba dvaja pacienti

BUDAPEŠŤ - S podozrením z nakazenia antraxom sú v Maďarsku v nemocničnom ošetrení už iba dvaja pacienti, informovala dnes agentúra MTI.

slovakia

left justify in out

Zvyšných šiestich tento týždeň z debrecínskej Nemocnice Gyulu Kenézyho prepustili domov.
     

Podľa hovorcu nemocnice Jánosa Szentgyörgyiho obaja hospitalizovaní dostávajú liečbu antibiotikami, očakáva sa, že na budúci týždeň aj oni môžu ísť domov.
     

Nákaza slezinovou sneťou, známou aj ako antrax, sa objavila minulý týždeň vo východomaďarskom Tiszafürede a pochádzala z ilegálnej porážky dvoch kusov dobytka. Jej centrom bola osada Kócsújfalu v okrajovej časti Tiszafüredu. Počet nakazených, ktorých hospitalizovali v Debrecíne, dosiahol osem.
     

Slezinová sneť je infekcia, ktorá môže postihnúť zvieratá i ľudí. Baktéria Bacillus anthracis, ktorá toto ochorenie spôsobuje, môže byť použitá aj ako biologická zbraň. V prípade zanedbania liečby dôjde k otrave krvi a v 20 percentách prípadov sa ochorenie končí smrťou. Liečba antibiotikami je účinná a nákaza sa nešíri medzi ľuďmi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona