Kvôli nespratným fanúšikom bude na ME zakázné predávať alkohol v citlivých zónach

NETKY.SK • 13 Jún 2016, 09:04 • 2 min
Kvôli nespratným fanúšikom bude na ME zakázné predávať alkohol v citlivých zónach

PARÍŽ - Francúzsky minister vnútra Bernard Cazeneuve v nedeľu oznámil, že v predvečer a v dňoch konania futbalových zápasov v rámci prebiehajúcich majstrovstiev Európy bude zakázaný predaj alkoholu v tzv. citlivých zónach.

slovakia

left justify in out

Dočasne môže byť predaj alkoholu pozastavený aj v obchodoch a stánkoch. Informovala o tom rozhlasová stanica France Info.

 

Minister ostro odsúdil násilnosti medzi ruskými a anglickými fanúšikmi, ktorých dejiskom bolo mesto Marseille.
Cazeneuve informoval, že požiadal prefektov, aby prijali opatrenia na obmedzenie predaja a konzumácie alkoholu.

 

Tie by mali byť zakázané v predvečer a v deň futbalových zápasov a v čase prevádzky fanúšikovských zón. V týchto tzv. citlivých zónach, ktoré ministrom neboli presnejšie definované, je zakázaný predaj, nosenie i konzumácia alkoholu.


Prefekti budú tiež môcť od prevádzkovateľov pohostinských zariadení žiadať, aby z vonkajších terás svojich podnikov odstránili predmety, ktoré by mohli byť využité "ako projektily". Apeloval na nich, aby sledovali situáciu a prispôsobili sa prípadnej hrozbe.

 

Francúzske médiá pripomenuli, že sobotňajšia bitka asi 600 podnapitých anglických a ruských fanúšikov pred zápasom ich futbalových mužstiev na štadióne Vélodrome v Marseille si vyžiadala 35 zranených. Jeden Angličan je v ohrození života.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona