Kvôli návšteve Obamu uzavreli pre verejnosť aténsku Akropolu

NETKY.SK • 16 November 2016, 13:00 • 2 min
Kvôli návšteve Obamu uzavreli pre verejnosť aténsku Akropolu

ATÉNY- Americký prezident Barack Obama si dnes - v druhý deň svojej návštevy Grécka - prezrel svetoznámu aténsku Akropolu. Bezpečnostné opatrenia si vynútili celodenné uzavretie tohto pamiatkového komplexu v centre gréckej metropoly, informovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Šéf Bieleho domu vošiel na Akropolu monumentálnou vstupnou bránou Propylaje a vydal sa smerom k Parthenónu, hlavnému chrámu antických Atén. Odborný výklad mu poskytla sprievodkyňa z oddelenia pamiatok gréckeho ministerstva kultúry.

 

V rámci prísnych bezpečnostných opatrení počas Obamovej návštevy grécke úrady zakázali aj demonštrácie v časti aténskeho centra a uzavreli viaceré cesty a stanice metra. Na poriadok v gréckej metropole dohliada vyše 5000 policajtov. V stave najvyššej pohotovosti je aj jednotka určená na zásahy počas nepokojov. Na "útoky a strety" s cieľom narušiť návštevu tohto politika totiž vyzvala jedna ozbrojená anarchistická skupina.

 

Dosluhujúci americký prezident Obama navštívil Grécko v rámci svojej poslednej zahraničnej cesty v úrade. Ešte dnes popoludní Obama odletí z Atén do Nemecka, kde sa vo štvrtok stretne s európskymi lídrami.

 

Posledným americkým prezidentom, ktorý pred Obamom navštívil Grécko, bol v roku 1999 Bill Clinton.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies