Kvôli leteckej katastrofe z augusta 2008 zažalovali firmu Boeing

NETKY.SK • 21 Júl 2014, 19:51 • 2 min
Kvôli leteckej katastrofe z augusta 2008 zažalovali firmu Boeing

LAS PALMAS - Takmer šesť rokov po havárii stroja spoločnosti Spanair na madridskom letisku Barajas, pri ktorej zahynulo 154 ľudí, zažalovala skupina advokátov zastupujúcich rodiny siedmich obetí firmu Boeing a požaduje odškodné vo výške 41,5 milióna eur.

slovakia

left justify in out

Aj keď havarovaný stroj bol typu MD-82, žaloba smeruje na firmu Boeing, pretože výrobca havarovaného stroja McDonnell Douglas sa v roku 1997 zlúčil práve s Boeingom.
     

Ako informoval dnes v Las Palmas jeden z právnikov Iván de Miguel, príčinou nešťastia bola konštrukčná chyba stroja, o ktorej jeho výrobca vedel. V dôsledku nej piloti nedostali informáciu o osudnej chybe, kvôli ktorej súd v Madride pred dvoma rokmi trestnoprávne kauzu ukončil konštatovaním, že zodpovednosť za haváriu nesú kapitán a druhý pilot, ktorí pri nešťastí zahynuli, pripomenula agentúra DPA.
     

K havárii lietadla smerujúceho na ostrov Gran Canaria došlo krátko po štarte na madridskom letisku, prežilo ju iba 18 ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies