Kvôli krachu Malévu zatvoria prvý terminál Letiska Ferenca Liszta

NETKY.SK • 14 Marec 2012, 12:29 • 2 min
Kvôli krachu Malévu zatvoria prvý terminál Letiska Ferenca Liszta

Kvôli krachu Malévu zatvoria prvý terminál Letiska Ferenca Liszta

slovakia

left justify in out

img

Spoločnosť Budapest Airport (BA), ktorá prevádzkuje Letisko Ferenca Liszta, zatvorí terminál 1. Ako dnes uviedol pre maďarskú tlačovú agentúru MTI hovorca BA Mihály Hardy, po krachu maďarskej leteckej spoločnosti Malév klesol počet cestujúcich natoľko, že na ich vybavenie stačia terminály 2A a 2B.
      Vlani sa počet cestujúcich na budapeštianskom letisku priblížil k deviatim miliónom. 
      Spoločnosť Malév, ktorá sa na počte cestujúcich letiska podieľala 40 percentami, zanikla 3. februára. Napriek tomu, že záujem nízkorozpočtových aerolínií o Budapešť stúpol, BA v tomto roku očakáva pokles počtu cestujúcich o 1,5 milióna.
      Výpadok bude najmä v kategórii cestujúcich, ktorí doposiaľ v maďarskej metropole prestupovali na linky na Balkán a do východoeurópskych miest. BA musí prepustiť zhruba štvrtinu svojich zamestnancov.
      Terminál 1, ktorý vznikol rekonštrukciou starého budapeštianskeho letiska Ferihegy a je bližšie k mestu, bol určený pre nízkorozpočtové letecké spoločnosti. Terminál 2A a 2B otvorili v roku 1985.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies