Kvôli hurikánu nariadili evakuáciu v ďalších častiach Severnej Karolíny

NETKY.SK • 3 September 2010, 07:18 • 2 min
Kvôli hurikánu nariadili evakuáciu v ďalších častiach Severnej Karolíny

Kvôli hurikánu nariadili evakuáciu v ďalších častiach Severnej Karolíny

slovakia

left justify in out

img

Úrady amerického štátu Severná Karolína dnes v súvislosti s blížiacim sa hurikánom Earl nariadili povinnú evakuáciu v ďalších oblastiach tamojších nízko položených bariérových ostrovov.
      Nariadenie sa týka všetkých návštevníkov v okrese Dare, ako aj obyvateľov a návštevníkov vyhľadávaného mesta Nags Head.
      Povinné evakuácie - podobné tým, ktoré už prebiehajú na ostrovoch Hatteras a Ocracoke - boli nariadené aj pre plážové komunity pri meste Morehead City.
      Metropolitné oblasti a obce na východnom pobreží USA pozorne sledujú postup a smerovanie hurikánu; viaceré americké štáty od Severnej Karolíny až po Massachusetts už vyhlásili pohotovosť, ktorá zahŕňa aj obľúbené letoviská ako je Martha's Vineyard či Nantucket.
      Očakáva sa, že hurikán Earl zasiahne pobrežie v noci na piatok alebo v piatok ráno. Podľa predpovedí by sa mal po dosiahnutí pobrežia stočiť znova do mora, meteorológovia však varovali, že by mohol doraziť až na pevninu a v sobotu zasiahnuť New York a bostonskú metropolitnú oblasť.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies