Kvôli hrozbe ľadových povodní demontovali vojenský most nad Polhorankou

NETKY.SK • 1 Marec 2012, 07:43 • 2 min
Kvôli hrozbe ľadových povodní demontovali vojenský most nad Polhorankou

Kvôli hrozbe ľadových povodní demontovali vojenský most nad Polhorankou - Slovensko V hornooravskej obci Rabča dnes kvôli aktuálnej hrozbe ľadových povodní preventívne demontovali dočasné kovové premostenie, ktorým v polovici septembra 2010 nahradili Ozbr

slovakia

left justify in out

img

V hornooravskej obci Rabča dnes kvôli aktuálnej hrozbe ľadových povodní preventívne demontovali dočasné kovové premostenie, ktorým v polovici septembra 2010 nahradili Ozbrojené sily SR po prietrži mračien strhnutý pôvodný most ponad rieku Polhoranka.
      „Okolo stredového piliera sa začal hromadiť ľad. Z obavy, že ho môžu poškodiť kryhy putujúce korytom z neďalekej Oravskej Polhory, sme sa most rozhodli demontovať. Obyvatelia niekoľkých desiatok rodinných domov sa tak do stredu obce dostanú iba viac ako kilometrovou obchádzkou. Radšej vydržíme niekoľko dní bez mosta, ako by sme oň prišli definitívne,“ uviedol dnes podvečer pre TASR starosta Rabče Dušan Ratica.
      Povodňová aktivita trvá podľa vedúceho odboru civilnej ochrany a krízového riadenia námestovského Obvodného úradu Františka Škorvánka v Oravskej Lesnej, Oravskej Polhore a Mútnom. „Situáciu máme zatiaľ pod kontrolou. Preventívne čistíme miestne toky od snehových nánosov a ľadových krýh. Dúfam, že po dennom oteplení cez noc opäť prituhne,“ dodal starosta Mútneho Marián Murín.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies