Kvôli explózii v Budapešti zvolali bezpečnostný výbor parlamentu

NETKY.SK • 25 September 2016, 15:23 • 2 min
Kvôli explózii v Budapešti zvolali bezpečnostný výbor parlamentu

BUDAPEŠŤ - Schôdzku parlamentného výboru pre národnú bezpečnosť zvolal na pondelok ráno kvôli sobotňajšiemu výbuchu v centre Budapešti jeho predseda z opozičnej Maďarskej socialistickej strany (MSZP) Zsolt Molnár.

slovakia

left justify in out

Pre agentúru MTI dnes Molnár uviedol, že na schôdzke očakáva podrobnú správu príslušných orgánov o výsledkoch vyšetrovania a o možných príčinách explózie.

 

Predseda výboru zdôraznil, že očakáva vecné informácie a nie dohady či špekulácie. "Niet miesta pre vzbudzovanie strachu," dodal Molnár.

 

Prípad, pri ktorom utrpeli zranenia dvaja maďarskí policajti, vyšetruje Národný vyšetrovací úrad (NNI) ako pokus o vraždu.

 

"Pri výbuchu boli zranení dvaja hliadkujúci príslušníci Budapeštianskeho veliteľstva polície (BRFK). Obaja sú hospitalizovaní. Polícia uzatvorila okolie a uistila sa, že ďalší zranení nie sú," povedala hovorkyňa Celoštátneho veliteľstva polície (ORFK) Melinda Csillagová.

 

O stave členov hliadky zatiaľ nevydali žiadne správy. Podľa nepotvrdených informácií boli zranení policajt a policajtka, pričom obaja utrpeli poranenia na nohách.

 

V okolí tlaková vlna rozbila viaceré okná a bolo poškodených mnoho vozidiel. Bezpečnostný expert Péter Tarjányi uviedol, že všetko nasvedčuje tomu, že nešlo o výbuch plynu. Zdôraznil, že polícia presne vie, čo sa stalo, o čom svedčí aj skutočnosť, že nikto nehovorí o teroristickom útoku.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies