Kvôli dovolenkám je na súdoch menej pojednávaní

NETKY.SK • 12 Júl 2014, 10:01 • 2 min
Kvôli dovolenkám je na súdoch menej pojednávaní

BRATISLAVA - Letné dovolenkové obdobie sa odráža na intenzite pojednávaní na slovenských súdoch. Pojednávaní je v júli a v auguste menej nielen kvôli čerpaniu dovoleniek sudcov, ale aj kvôli dovolenkám ostatných účastníkov súdnych konaní.

slovakia

left justify in out

"K menšiemu počtu pojednávaní prispieva aj fakt, že pri odročovaní pojednávaní v predchádzajúcich mesiacoch (máj – jún) sú sudcovia ihneď informovaní obhajcami, prokurátormi, či samotnými účastníkmi konaní o čerpaní ich dovoleniek, preto súd na júlové a augustové dni pojednávanie radšej nevytýči," informoval hovorca bratislavských súdov Pavol Adamčiak. 
      

Adamčiak tvrdí, že pojem justičné prázdniny je pre súdy v Bratislavskom kraji bezpredmetný. "Vo väzobných trestných veciach sú určené pravidelné, ako aj víkendové pohotovostné služby v jednotlivých senátoch," pripomenul Adamčiak. O vzatí do väzby totiž musí súd rozhodnúť do 48 alebo do 72 hodín od doručenia návrhu. Podobné pravidlá platia a v iných prípadoch, napríklad o predbežnom opatrení o zverení dieťaťa do starostlivosti fyzickej alebo právnickej osoby musí byť za určitých podmienok rozhodnuté do 24 hodín. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies