Kvitovej ruka sa po incidente pomaly hojí, učí sa základné činnosti

NETKY.SK • 20 Marec 2017, 17:04 • 2 min
Kvitovej ruka sa po incidente pomaly hojí, učí sa základné činnosti

PRAHA - Česká tenistka Petra Kvitová sa štvrť roka po lúpežnom prepadnutí už dokáže dorezanou dominantnou ľavačkou učesať či najesť.

slovakia

left justify in out

"Na prvý pohľad nie je poznať, že tá ruka bola pred troma mesiacmi veľmi vážne zranená. Petra minulý týždeň absolvovala sériu kontrol u operatéra Radka Kebrleho a potvrdilo sa, že všetko napreduje podľa optimistických predpokladov," povedal hráčkin zástupca Karel Tejkal pre ČTK, zdieľal to napríklad web iSport.Blesk.cz.

Kvitovú v decembri v jej prostějovskom byte napadol dosiaľ nedolapený zlodej. Bývalá dvojka singlového renkingu WTA už v ten deň podstúpila chirurgický zákrok vo Vysokom nad Jizerou, zreparovali jej šľachy a nervy. V ideálnom prípade sa vráti do súťažného diania v druhej polovici roka.

 

V polovici januára vybrali wimbledonskej šampiónke 2011 a 2014 stehy, potom ešte dva mesiace nosila obväzy. "Už nemá žiadne bandáže a začala používať ruku na každodenné bežné činnosti," prezradil Tejkal.

Zverenkyňa Jiřího Vaněka Kvitová sa snaží udržať v kondícii, dvakrát bola na sústredení v klube La Santa Lanzarote na Kanárskych ostrovoch. Oslávila tam aj 27. narodeniny.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies