Kvitová získala cenu WTA hráčka roka 2011: "Táto sezóna je ako sen"

NETKY.SK • 16 November 2011, 00:28 • 2 min
Kvitová získala cenu WTA hráčka roka 2011: "Táto sezóna je ako sen"

Kvitová získala cenu WTA hráčka roka 2011: "Táto sezóna je ako sen"

slovakia

left justify in out

img

Česká tenistka Petra Kvitová v pondelok získala cenu WTA pre najlepšiu hráčku za rok 2011 a zakončila tak svoju skvelú sezónu, počas ktorej triumfovala na šiestich turnajoch.
Víťazka Wimbledonu, MS WTA Tour i Pohára federácie postúpila vo svetovom rebríčku z 34. na druhú priečku a zarobila viac ako päť miliónov dolárov. "Táto sezóna je ako sen. Je to neuveriteľná pocta získať cenu pre najlepšiu hráčku roku a pripojiť sa tak k najlepším hráčkam histórie, zvlášť Martine Navrátilovej. Rok 2011 si budem navždy pamätať," povedala dvadsaťjedenročná Češka pre oficiálnu stránku WTA.
Kvitovú zároveň zvolili za hráčku, ktorá zaznamenala najväčšie zlepšenie, dostala cenu Karen Krantzckeovej za športového ducha a od fanúšikov dostala cenu pre hráčku, ktorá tento rok najviac prerazila.
Návratom roka ocenili výkony Sabine Lisickej z Belgicka, cenu pre nováčika roku dostala Rumunka Irina-Camelia Begová a vo štvorhre sa z ocenenia tešili Češka Květa Peschkeová a Slovinka Katarina Srebotniková.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies