Kvitová vo finále ženskej dvojhry proti Šarapovovej

NETKY.SK • 1 Júl 2011, 09:44 • 2 min
Kvitová vo finále ženskej dvojhry proti Šarapovovej

Kvitová vo finále ženskej dvojhry proti Šarapovovej

slovakia

left justify in out

img

Súperkou českej tenistky Petry Kvitovej vo finále ženskej dvojhry vo Wimbledone bude Ruska Maria Šarapovová. Šampiónka z trávnatých dvorcoch All England Clubu z roku 2004 si v druhom semifinále ako nasadená päťka poradila s Nemkou Sabine Lisickou v dvoch setoch 6:4 a 6:3. V sobotu bude bojovať o svoj štvrtý titul z podujatí veľkej štvorky. Na tohtoročnom Wimbledone ešte nestratila ani jediný set.
      Šarapovovej nevyšiel úvod zápasu s Lisickou, keď v druhom geme stratila vlastné podanie a Nemka si po potvrdení brejku vybudovala náskok 3:0. Štvrťfinálová premožiteľka Slovenky Dominiky Cibulkovej však v ďalších minútach zrýchlila hru, pridala na agresivite a karta sa začala obracať. Šarapovová vyrovnala na 3:3, v deviatom geme opäť prelomila podanie súperky a pri vlastnom servise vďaka esu premenila hneď prvý setbal. V druhom dejstve Ruska po dvoch brejkoch odskočila Lisickej na 3:0 a zápas dotiahla do víťazného konca. Za stavu 5:3 premenila pri podaní súperky hneď prvý mečbal.
      Lisická napriek semifinálovej prehre dosiahla vo Wimbledone životný úspech. Dvadsaťjedenročná Nemka vlani takmer celú sezónu premaródila pre vážne zranenie členka a vypadla z elitnej svetovej stovky. V tomto roku však odštartovala úspešný comeback. Po finálovom triumfe nad Slovenkou Danielou Hantuchovou získala titul na tráve v Birminghame a výbornú formu si preniesla aj do Wimbledonu, kde štartovala s voľnou kartou. Lisická v 2. kole vyradila šampiónku Roland Garros Číňanku Na Li, keď ušla z dvoch mečbalov a vo štvrťfinále zvíťazila nad wimbledonskou finalistkou z roku 2007 Francúzkou Marion Bartoliovou. V pondelok sa Nemka vráti do elitnej svetovej tridsiatky.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona