Kvitová v príprave so zranením, jej neresťou je nakupovanie náušníc

NETKY.SK • 22 Júl 2011, 07:58 • 2 min
Kvitová v príprave so zranením, jej neresťou je nakupovanie náušníc

Kvitová v príprave so zranením, jej neresťou je nakupovanie náušníc

slovakia

left justify in out

img

Štrbské Pleso sa na dvanásť dní stalo prechodným bydliskom wimbledonskej víťazky Češky Petry Kvitovej, ktorá vo vysokohorskom športovom komplexe Areál Snow absolvovala letnú prípravu. Podľa jej slov sa po triumfe na grandslamovom turnaji cíti stále rovnako a nepociťuje výraznú zmenu ani v osobnom živote.
      "Keď sme sem prišli bolo pekné počasie, samozrejme v horách sa to mení, takže sme boli na to pripravení. Čo sa týka tréningu, kondičný tréner má vždy dve možnosti, keď prší, ideme do telocvične alebo do posilňovne. Je tu dobrý vzduch pre športovcov, som spokojná i s hotelom, kde mám dobré športové podmienky a sme tu so všetkým spokojní. Radi sa sem vraciame," uviedla hráčka prvej desiatky svetového rebríčka WTA.
      Kvitová vstúpila do profesionálneho tenisu v roku 2006 a o rok neskôr debutovala v českom fedcupovom tíme. Po dosiahnutí želaného progresu v hre a prekvapujúcom triumfe na wimbledonskej tráve v tomto roku sa podľa nej veľa toho v jej živote nezmenilo. "Stále sa cítim rovnako, stále tomu akosi neverím, že mám tanier doma. Samozrejme, že má pozná viac ľudí, chcú odo mňa fotku, podpis, ale nepríde mi to iné," skonštatovala dvadsaťjedenročná česká tenistka, ktorá počas štvrtkovej tlačovej konferencie prezradila i svoju neresť, ktorou je nakupovanie náušníc.
      Čestná členka All England Lawn Tennis and Croquet Clubu v rámci prípravy absolvovala aj dve túry. "Boli sme na dvoch túrach, najprv v pondelok na Solisku a v stredu sme šli aj s Tomášom Berdychom a tímami na Rysy. Žiaľ prekazilo nám to počasie, takže sme sa vrátili skôr ako sme predpokladali," prezradila Kvitová, ktorá sa pre zranenie nohy predstaví až na turnaji v Toronte.
      Zverenka trénera Davida Kotyzu však utrpela v treťom kole Wimbledonu zranenie nohy a preto musel tomu kondičný tréner Slovák Jozef Ivanko prispôsobiť i prípravu. "Má zranený priťahovač stehna smerom dovnútra. Mala tam polcentimetrovú trhlinu, no našťastie nebola pozdĺžna, ale priečna a mohla dohrať pod vplyvom určitých liekov. Musím povedať, že sa to zranenie nejakým spôsobom nezhoršilo, ale liečba mohla nastať až po ukončení turnaja. Zranenie je približne na 70 percent vyliečené, chce to však ešte chvíľku čas. V krajných polohách ho Petra ešte cíti, pretože svalové zranenie sa lieči pomerne dlho. V priebehu budúceho týždňa by však už mohla byť v poriadku," zaprognózoval Ivanko.
      Ivanko v minulosti spolupracoval aj s vodnou slalomárkou Elenou Kaliskou, či rýchlostnými kanoistami Mariánom Ostrčilom, Martinou Kohlovou a mnohými ďalšími športovcami. Tatry má veľmi dobre zmapované. "V Tatrách som prežil určitý čas svojho života. Možno som tu bol dvadsaťkrát a možno aj viac. Cítim sa tu veľmi dobre a som rád, že aj moji zverenci majú na Tatry príjemné spomienky a radi sem chodia," povedal Ivanko a pokračoval: "Dá sa povedať, že konkrétne Štrbské pleso je skôr stredohorská klíma, ale parciálny tlak kyslíka je porovnateľný s vysokohorským prostredím a ten nám práve vyhovuje."
      Tím Petry Kvitovej odštartoval prípravu na Štrbskom plese 13. júla a zakončí ju v nedeľu 24. júla. Potom sa presunie do Prostějova, kde sa budú venovať tenisu a dolaďovaniu kondície pred americkým turné. V novembri český fedcupový tím nastúpi vo finále proti Rusku, v menoslove hráčok by nemalo chýbať ani meno Kvitovej. "Máme dobrý tím, určite sa budeme chcieť pobiť o čo najlepší výsledok," uzavrela Kvitová.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies