Kvitová sa po operácii cíti dobre, lekári sú však opatrní

NETKY.SK • 22 December 2016, 09:00 • 2 min
Kvitová sa po operácii cíti dobre, lekári sú však opatrní

VYSOKÉ NAD JIZEROU - Česká tenistka Petra Kvitová sa po utorňajšej operácii ľavej ruky cíti dobre. Podľa lekárov sa chirurgický zákrok vydaril, napriek tomu bude môcť hráčka chytiť raketu do ruky približne až o šesť mesiacov.

slovakia

left justify in out

Neznámy páchateľ prepadol Kvitovú v utorok ráno v jej prostějovskom byte a nožom porezal na ľavej ruke. "Petra sa po operácii cíti dobre. Vizita potvrdila, že sa zákrok podaril," citoval portál isport.blesk.cz hovorcu Kvitovej Karla Tejkala. Ten už predtým informoval, že operácia trvala 3 hodiny a 45 minút a lekári tenistke zašili poranené šľachy na článkoch všetkých prstov a aj dva nervy.

 

Kvitová nemôže zranenú ruku namáhať a určite nestihne prvú časť budúcoročnej sezóny. "Tri mesiace bude treba zošité šľachy nepreťažovať," uviedol Tejkal s tým, že šesť až osem týždňov bude hráčka nosiť dlahu. V najlepšom prípade sa na dvorce vráti v apríli budúceho roka.

 

Lekár Radek Kebrle po chirurgickom zákroku uviedol, že zranenie netreba brať na ľahkú váhu. "Poranenie je zložité. Musíme sa k ruke správať opatrne, pomaly, aby zákrok situácii ešte viac neuškodil." "Petra je mladá, zdravá a má dlhé a štíhle prsty. To je dobrá prognóza," dodal Kebrle. "Okrem toho je extrémne disciplinovaný človek, pevne verím, že zvládne hrať znovu na vysokej úrovni," doplnila kolegu primárka Alena Schmoranzová.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona