Kvitová prvou finalistkou dvojhry: "Nemôžem tomu uveriť"

NETKY.SK • 1 Júl 2011, 09:43 • 2 min
Kvitová prvou finalistkou dvojhry: "Nemôžem tomu uveriť"

Kvitová prvou finalistkou dvojhry: "Nemôžem tomu uveriť"

slovakia

left justify in out

img

Česká tenistka Petra Kvitová sa stala prvou finalistkou ženskej dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. V semifinále si ako nasadená osmička poradila so štvorkou "pavúka" Bieloruskou Victoriou Azarenkovou v troch setoch 6:1, 3:6, 6:2 a dosiahla životný úspech. Vlani sa Kvitová na trávnatých dvorcoch All England Clubu dostala do semifinále, v sobotu bude bojovať o prvý grandslamový titul proti víťazke súboja medzi Ruskou Mariou Šarapovovou a Nemkou Sabine Lisickou.
      Kvitová sa stala prvou českou wimbledonskou finalistkou od roku 1998, keď Jana Novotná v zápase o cennú trofej zdolala Francúzku Nathalie Tauziatovú. Kvitová zahrala v zápase s Azarenkovou 40 víťazných úderov a spravila iba 14 nevynútených chýb. V dôležitých momentoch Češku podržalo podanie. V prvom sete Kvitová vďaka agresívnemu celodvorcovému tenisu dominovala. Na začiatku druhého dejstva si Azarenková po rýchlom brejku vybudovala náskok 3:0 a Kvitovej sa už nepodarilo otočiť nepriaznivý vývoj. V treťom sete však česká fedcupová reprezentantka rovnako ako vo štvrťfinále proti Bulharke Cvetane Pironkovovej opäť prevzala iniciatívu, mala navrch pri dlhších výmenách do základnej čiary a zaslúžene sa tešila z postupu do finále. Za stavu 5:2 premnila po dvojchybe Azarenkovej hneď prvý mečbal.
      Kvitová po semifinálovom triumfe žiarila spokojnosťou. "Nemôžem uveriť tomu, že som postúpila do wimbledonského finále. Som veľmi štastná. Celý zápas bol o podaní. V prvom sete som servovala naozaj výborne. V druhom to trochu pokrivkávalo, no v treťom sete bolo podanie opäť mojou silnou zbraňou. Tráva sa postupne stala mojím obľúbeným povrchom. Pred dnešným duelom som dostala podporné esemesky od Martiny Navrátilovej, ktorá bola v detstve mojím veľkým vzorom," povedala Kvitová v prvom interview.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies