Kvitová pred finále proti Nemkám: Skúsenosti sú na našej strane

NETKY.SK • 7 November 2014, 07:32 • 2 min
Kvitová pred finále proti Nemkám: Skúsenosti sú na našej strane

PRAHA - České tenistky budú vo víkendovom finále Pohára federácie proti Nemecku v úlohe favoritiek. Vo vzájomnej bilancii vedú 6:1 a v pražskej 02 aréne môžu získať už tretiu cennú trofej v priebehu štyroch rokov. Česká jednotka a dvojnásobná wimbledonská šampiónka Petra Kvitová tvrdí, že skúsenosti sú na strane domáceho tímu.

slovakia

left justify in out

"Bude to už naše tretie fedcupové finále od roku 2011. Máme viac skúseností ako nemecké hráčky, už vieme, o čom to je. Budeme síce pod tlakom, no hrať pred skvelým domácim publikom je v tímových súťažiach vždy výhodou. Na zápas sa veľmi tešíme. Diváci si určite prídu na svoje, pretože Nemky majú veľmi silný tím a nemôžeme ich podceniť. My sa musíme sústrediť v prvom rade na seba," povedala pre agentúru dpa Kvitová, ktorá v dvoch predchádzajúcich finále proti Rusku a Srbsku získala pre české farby vo dvojhrách tri body.
      

Nemky majú na svojom konte dva fedcupové triumfy. Ten posledný získali ešte v roku 1992 za éry Steffi Grafovej, členkou tímu bola vtedy aj terajšia kapitánka Barbara Rittnerová. Nemecký tím odštartoval tohtoročnú spanilú jazdu februárovým víťazstvom 3:1 nad Slovenskom v bratislavskom NTC, v semifinále zdolal Austráliu na jej pôde. "Bol by to obrovský úspech, keby dievčatá priniesli domov fedcupovú trofej, budem im silno držať palce. Barbare Rittnerovej sa podarilo dať dokopy silný tím, v ktorom vládne fantastická atmosféra," uviedla Grafová prostredníctvom videa.


V singloch by Rittnerová mala dať príležitosť Angelique Kerberovej a Andree Petkovicovej, ktorá prišla do Prahy ovenčená titulom z "malých" MS v Sofii. "Necítim sa stopercentne ok, no fedcupové finále bude obrovským emocionálnym zážitkom. Urobím všetko pre to, aby som pomohla tímu k vytúženému triumfu," nechala sa počuť rodáčka z bosnianskej Tuzly. Rittnerová je pred finále optimistkou. "Češky síce budú doma, no Angie a Petko ukázali v tomto ročníku Fed Cupu veľa pozitívnych emócií. Dokázali zvládnuť dva ťažké zápasy vonku a verím, že aj v Prahe vydajú zo seba maximum." Sobotňajší i nedeľňajší program odštartuje o 13.00, v hľadisku nebude chýbať ani legendárna Martina Navratilová. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies