Kvitová po triumfe nad Schmiedlovou: Hrala som veľmi dobre

NETKY.SK • 5 September 2015, 18:40 • 2 min
Kvitová po triumfe nad Schmiedlovou: Hrala som veľmi dobre

NEW YORK - Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová rovnako ako jej krajanka Dominika Cibulková neuspela v 3. kole dvojhry na grandslamovom turnaji US Open.

slovakia

left justify in out

Piatej nasadenej Češke Petre Kvitovej podľahla na centri na štadióne Arthura Ashea hladko v dvoch setoch 2:6, 1:6. Slovensko tak vo Flushing Meadows prišlo aj o posledné želiezko v singli.

 

Schmiedlová v New Yorku vyrovnala svoje grandslamové maximum z vlaňajšieho Roland Garros. Po skončení turnaja by mala prvýkrát v kariére figurovať v najlepšej svetovej tridsiatke.

 

Schmiedlovej nevyšiel úvod zápasu s Kvitovou, keď dvakrát stratila podanie a Češka si v prvom sete vybudovala rozhodujúci náskok 5:1. Dvojnásobná wimbledonská šampiónka hrala agresívne, neustále tlačila súperku z forhendu, jej údery mali potrebnú dĺžku. Na začiatku druhého dejstva si Schmiedlová podržala servis a v ďalšej hre viedla 30:0, šanca na prípadný brejk však rýchlo zhasla. Kvitová si pomohla kvalitným podaním, za stavu 1:1 následne zobrala Schmiedlovej servis a po ďalšom brejku v piatom geme už zápas dotiahla do úspešného konca. Za stavu 5:1 premenila pri podaní Schmiedlovej v poradí druhý mečbal.

 

Kvitová bola po suverénnom postupe do osemfinále spokojná. "Dnes som hrala veľmi dobre. Fúkal nepríjemný vietor, no podmienky boli pre obe rovnaké. Som veľmi rada, že na US Open si zahrám aj počas druhého týždňa. Veľmi mi pomohlo víťazstvo na turnaji v New Haven, dodalo mi veľa sebavedomia. Tenis mi momentálne prináša veľkú radosť. Cítim sa na kurte fajn, čo možno vyznieva tak trochu zvláštne, keďže v tomto roku som mala zdravotné problémy," povedala česká fedcupová reprezentantka v prvom interview priamo na kurte.

 

Schmiedlová sa na grandslamovom turnaji prvýkrát ocitla medzi nasadenými hráčkami. Túto pozíciu si vydobyla kvalitnými výkonmi na turnaji v Cinncinati, kde postúpila z kvalifikácie až do štvrťfinále dvojhry. Zverenka trénera Milana Martinca získala v tejto sezóne dva tituly, keď triumfovala na harde v Katoviciach a na antuke v Bukurešti. Za júl si vyslúžila na okruhu WTA ocenenie Vychádzajúca hviezda mesiaca.

 

ženy - dvojhra - 3. kolo:

Petra Kvitová (5-ČR) - Anna Karolína SCHMIEDLOVÁ (32-SR) 6:2, 6:1

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies