Kvitová: Nech ma dajú rýchlo dokopy

NETKY.SK • 21 December 2016, 09:39 • 2 min
Kvitová: Nech ma dajú rýchlo dokopy

BRNO - Operácia porezanej českej tenistky Petry Kvitovej v utorok večer trvala 3:45 h a počas nej lekári zašili poranené šľachy na článkoch všetkých prstov ľavej ruky plus dva nervy. Pre portál idnes.cz to potvrdil Kvitovej hovorca Karel Tejkal.

slovakia

left justify in out

 

Dvojnásobnú wimbledonskú šampiónku a bývalú svetovú dvojku čaká niekoľkomesačná nútená pauza, ale rozhodne nie koniec kariéry. Minimálne tri mesiace nesmie operované miesto zaťažovať. Keďže 26-ročná Kvitová je ľaváčka, znamená to s určitosťou vynechanie prvej časti sezóny 2017 vrátane januároveho vrcholu Australian Open v Melbourne.

 

 


"Rozsah zranení je vážny, ale Petra je podľa operatéra mladá a zdravá. Preto nevidí dôvod, prečo by opäť nemohla hrať tenis," skonštatoval Tejkal pre Českú televíziu. Tá citovala aj jeho slová, ktoré povedal v mene Kvitovej. "Nech ma dajú rýchlo dokopy! Či to bude trvať mesiace alebo roky. Teším sa na chvíľu, keď budem môcť opäť začať s tréningom."

Elitnú českú tenistku v utorok ráno prepadli v jej byte v Prostějove. Útočník ju zranil nožom a potom ju ošetrili v nemocnici v Brne. "Šlo o náhodný kriminálny čin, podľa všetkého nie o vopred pripravenú akciu. Petra je v opatere lekárov. Nie je to zranenie, ktoré by ohrozovalo jej život," uviedol ešte predpoludním pre Rádiožurnál Tejkal. Kvitová mala v utorok predpoludním vystúpiť na detskej charitatívnej akcii v Brne.

 


"Nebojte sa o mňa. Som otrasená, ale šťastná, že som zostala nažive. Moja ľavá ruka je ťažko zranená, ale budem bojovať. Mám tú najlepšiu opateru a som v spojení s najbližšími. Verím, že všetko dobre dopadne. Som rada, že na mňa myslíte," prihovorila sa Kvitová fanúšikom prostredníctvom facebooku po incidente.

Podobne smutným prípadom napadnutia tenistky z minulosti, ktorý sa však skončil predčasným koncom kariéry, je Ruska Anna Čakvetadzeová. Bol to následok ozbrojeného lúpežného prepadnutia, ktoré sa odohralo v noci zo 17. na 18. decembra 2007, ale aj chronických problémov s chrbtom.

 

Otec bývalej päťky svetového rebríčka neskôr prezradil, že jeho dcéra Anna sa zvykla budiť uprostred noci pod vplyvom traumatického zážitku s nožom pod krkom a bojí sa chodiť domov. Čakvetadzeová ukončila kariéru v roku 2013 ako 26-ročná. Minula správny bod návratu.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies