Kvetom 33. ročníka Flóry je Dendrobium

NETKY.SK • 26 Apríl 2012, 04:54 • 2 min
Kvetom 33. ročníka Flóry je Dendrobium

Kvetom 33. ročníka Flóry je Dendrobium

slovakia

left justify in out

img

Kvetom 33. ročníka medzinárodného veľtrhu kvetín Flóra Bratislava 2012 je Dendrobium. Na dnešnej tlačovej konferencii to prezradila Katarína Kullová zo spoločnosti Kulla, ktorá je organizátorom veľtrhu. Flóru slávnostne otvoria vo štvrtok 26. apríla o 10:00 v hale B1, veľtrh s bohatým sprievodným programom potrvá do nedele 29. apríla. Organizátori počas štyroch dní očakávajú asi 50-tisíc návštevníkov, ktorí budú môcť v bratislavskej Inchebe vidieť expozície a ponuky 186 vystavovateľov a predajcov zo Slovenska, Talianska, Maďarska, Rakúska, Českej republiky, Poľska a Nemecka.

Dendrobium je podľa Kataríny Kullovej známa kvetina, ktorá patrí medzi orchidey, začalo sa však na ňu zabúdať. Organizátori si ju vybrali práve preto, aby ju opäť dostali do povedomia verejnosti a vrátili ju na trh. Predstavia ju v nezvyčajných farbách a aranžmánoch.

Ďalší ročník súťaže vo viazaní a aranžovaní kvetov Flóra Bratislava Cup 2012 odštartuje vo štvrtok o 11:30. Témou je tento rok Pieta. Účastníci svoje aranžérske schopnosti predvedú v piatich súťažných témach - smútočný veniec, vysadzovaná misa na hrob, prízdoba urny, tajná práca a dekorácia na truhlu. Katarína Kullová priznala, že niektorí túto tému vnímali ako kontroverznú, no nakoniec ľudí oslovila a záujemcov o účasť v súťaži bolo toľko, že ich po prvý raz museli odmietať. "Som zvedavá na reakciu verejnosti," uviedla.

V prvý deň výstavy sa bude súťažiť aj o najkrajšiu expozíciu, o ktorej rozhodne porota v zložení Karol Kállay, Karol Kállay ml., Jozef Kaliský, Branislav Kaliský a Bedrich Schreiber. Víťazov oboch súťaží vyhlásia ešte v ten istý deň o 19:00. V piatok a v sobotu nebudú chýbať floristické šou. Pripravené sú aj prednášky - v piatok, sobotu i nedeľu spoločnosť Agro CS Slovakia a expert na záhradníctvo z relácie Hurá do záhrady Martin Čurda prezradí tajomstvo úspešného pestovania muškátov, v sobotu Klub skalničkárov porozpráva o skalničkách. Nitrianska bonsajová škola predvedie ukážky tvarovania bonsajov, rôzne techniky tvarovania a drôtovania bonsajov, princípy ich estetiky a záujemcom poskytne poradenstvo. Na Flóru príde i Čajovňa dobrých ľudí, ktorá má pre návštevníkov a návštevníčky pripravené špeciálne čajové rituály, ochutnávky, prezentáciu čajových kanvičiek a ukážky kvetinových čajov a ich príprav.

Zdroj:SITA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona