Kvasnička vystupuje z klubu KDH, vzdáva sa aj členstva v predsedníctve

NETKY.SK • 13 Máj 2015, 06:39 • 2 min
Kvasnička vystupuje z klubu KDH, vzdáva sa aj členstva v predsedníctve

BRATISLAVA - Poslanec Marián Kvasnička vystupuje z klubu KDH a vzdáva sa členstva v predsedníctve hnutia. Dôvodom je jeho nominácia Henriety Crkoňovej do voľby predsedu Najvyššieho kontrolného úradu (NKÚ) SR, ktorá sa podľa Kvasničku zvrhla na mediálnu kampaň voči KDH.

slovakia

left justify in out

"Rozhodol som sa nepridávať ďalšie zámienky na útok voči značke, ktorej som zasvätil 25 rokov svojho života. Kvôli upokojeniu pre všetkých nepríjemnej situácie vystupujem z poslaneckého klubu KDH a zároveň sa vzdávam členstva v Predsedníctve KDH," oznamuje Kvasnička vo svojom vyhlásení.

 

V parlamente bude pôsobiť ako nezaradený. Sľubuje, že mandát bude vykonávať v súlade s vlastným svedomím a najlepším vedomím v duchu ideálov kresťanskej demokracie. "K čomu ma splnomocnili moji voliči," uzatvára.

Kvasnička navrhol Crkoňovú, bývalú vedúcu služobného úradu na ministerstve školstva za vlády Smeru-SD, spolu so Štefanom Kuffom (OĽaNO). A to aj napriek tomu, že KDH nominovalo prokurátora Maroša Žilinku, za ktorého sa postavila takmer celá opozícia.

 

Predsedníctvo a poslanecký klub KDH následne vyzvali Kvasničku, aby stiahol svoj podpis spod nominácie Henriety Crkoňovej. Čas mu dali do poludnia 13. mája 2015 s tým, že ak to neurobí, bude vylúčený z poslaneckého klubu KDH. Kvasnička reagoval tým, že vylúčenie z klubu berie ako fakt.

 

Kuffu z klubu OĽaNO nevylúčili, avšak jeho rozhodnutie označili ako uprednostnenie vlastného ega pred zodpovednosťou voči krajine. Okrem Žilinku a Crkoňovej kandiduje na post predsedu NKÚ aj bývalý šéf SIS Karol Mitrík, ktorého nominoval predseda SDKÚ-DS Pavol Frešo. Voľba bude 19. mája. Kandidáti sa poslancom predstavia v stredu 13. mája.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies