Kvasnička: Nominácia Crkoňovej bol sen, motív je čistý

NETKY.SK • 19 Máj 2015, 17:21 • 2 min
Kvasnička: Nominácia Crkoňovej bol sen, motív je čistý

BRATISLAVA - Motív nominovať Henrietu Crkoňovú na post šéfky Najvyššieho kontrolného úradu (NKÚ) bol čistý pred dva a pol rokom a je čistý aj dnes.

slovakia

left justify in out

V pléne NR SR to dnes vyhlásil jeden z dvojice jej navrhovateľov Marián Kvasnička (nezaradený), ktorý pre tento krok prišiel o členstvo v klube KDH. Kvasnička dnes vystúpil v parlamente od nominovania Crkoňovej prvýkrát.
     

"Skutočnosť je zložitejšia a medzi bielou a čiernou je vždy aspoň 50 odtieňov šedej. Sen podania návrhu Crkoňovej na post stagnujúceho NKÚ má dlhú genézu. Začalo sa to pred viac ako dvoma rokmi a mojou myšlienkou sa vtedy nadchol aj boží človek Štefan Kuffa (OĽaNO). Napokon som ostal bokom, lebo som si myslel, že Ľudová platforma prežije. Ale neprežila," vysvetľoval Kvasnička s tým, že k svojmu snu sa vrátil až teraz.
     

Podľa jeho slov pri NKÚ nemá ísť o opozičného kandidáta, ale má to byť nominant pre spoločné dobro všetkých. "Preto sme sa rozhodli ponúknuť kresťanskú, ale nefundamentalistickú alternatívu. Oživili sme starý projekt riešenia patovej situácie NKÚ," zdôraznil.
     

Kvasnička je presvedčený, že NKÚ sa pod vedením Crkoňovej dostane na kvalitatívne vyššiu úroveň. "Vzácni a kvalitní ľudia sa nájdu na oboch stranách rovnako ako hajzlíci, ktorí zo systémovej polarity ťažia."
     

Martin Poliačik (SaS) sa Kvasničkovi nečuduje, že po nominácii Crkoňovej vystúpil na verejnosti až po týždni. "Chcelo to určite veľa energie, aby si obhájil svoju chybu. Na šachovnici totiž nie je 50 odtieňov šedej, je len biela a čierna. Ty si sa mal rozhodnúť, na ktoré políčko sa postavíš a obávam sa, že si sa nerozhodol dobre," odkázal člen liberálov.
     

Janka Šípošová (OĽaNO) chce vedieť, prečo Kvasnička podal nomináciu Crkoňovej v posledný možný deň (8.5.) a potajomky. Tiež chce vedieť, či je pravdou, že pre Crkoňovú nie je dôležité, aby bola zvolená, ale pre jej budúcu kariéru je dôležité, aby sa stala známou. Kvasnička o tom podľa svojich slov nič nevie.
     

Juraj Droba (SaS) má po Kvasničkovom vystúpení smutný pocit. "Robili ste zo seba martýra, plakali ste nad svojím osudom. Ja som však chcel počuť, prečo navrhujete danú osobu," odkázal.
     

Na druhej strane vystúpenie Kvasničku pochválili poslanci Smeru-SD. "Vždy som vás považoval za slušného človeka a dnes sa to potvrdilo. Neberte týchto havkáčov vážne, ľudia si urobia názor sami. Veľmi pekne ďakujem za váš príhovor, v ktorom ste veci vysvetlili. Povzneste sa nad vyjadreniami havkáčov," povedal Dušan Muňko (Smer-SD).
     

Anton Martvoň (Smer-SD) označil Kvasničkove slová za erudované vystúpenie. "Konečne ste povedali nie opozičnej politike a prichádzate s niečím novým," povedal. Dušan Jarjabek (Smer-SD) vyhlásil, že Kvasnička je rovný chlap s rovnými opozičnými a nekúpiteľnými názormi. "Ja si dovolím vám za tento opozičný prejav poďakovať," dodal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies