Kvartálne výsledky firmy Twitter Inc boli sklamaním

NETKY.SK • 30 Apríl 2014, 13:54 • 2 min
Kvartálne výsledky firmy Twitter Inc boli sklamaním

SAN FRANCISCO - Americká internetová spoločnosť Twitter Inc mala v prvom štvrťroku tohto roka mesačne 255 mil. aktívnych užívateľov svojej rovnomennej sociálnej siete, čo bolo oproti predchádzajúcemu kvartálu zvýšenie o 5,8 %.

slovakia

left justify in out

Tento rast však nebol dostatočný na to, aby uspokojil investorov a hodnota akcií po uzatvorení riadneho utorkového obchodovania sa na americkej burze znížila o takmer 10 %.

 

Firma za január až marec dosiahla príjmy v objeme 250 mil. USD, čo je viac, ako sa očakávalo. Bez zohľadnenia jednorazových položiek Twitter Inc v prvom kvartáli dosiahla vyrovnané hospodárenie, hoci trh predpokladal, že vykáže stratu v sume 3 centy na akciu. Spoločnosť však uviedla, že jej čistá strata sa zväčšila takmer päťnásobne, a to na 132 mil. USD z úrovne 27 mil. USD v rovnakom kvartáli minulého roka. 

 

Za najviac znepokojujúce sa však považuje to, že podľa firmy sa zdá, že užívatelia jej sociálnej siete sa na ňu prihlasujú menej často ako pred rokom. To poukazuje na spomaľovanie dynamiky firmy, o ktorej investori len pred šiestimi mesiacmi tvrdili, že by raz mohla dosiahnuť veľkosť spoločnosti Facebook Inc. 

 

(1 EUR = 1,3826 USD)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona