Kvalitný program? Ok, dajte nám zmluvu ako RTVS, povedal šéf Joj

NETKY.SK • 16 Október 2012, 19:43 • 2 min
Kvalitný program? Ok, dajte nám zmluvu ako RTVS, povedal šéf Joj

Kvalitný program? Ok, dajte nám zmluvu ako RTVS, povedal šéf Joj - Kultúra Po dnešnej diskusii na pôde rezortu kultúry s názvom Kde sú hranice tolerancie nekultúrnych programov celoplošných komerčných médií, to pre TASR uviedol generálny riaditeľ TV Joj.

slovakia

left justify in out

img

Po dnešnej diskusii na pôde rezortu kultúry s názvom Kde sú hranice tolerancie nekultúrnych programov celoplošných komerčných médií, to pre TASR uviedol generálny riaditeľ TV Joj.

 
O zmluvu o obsahoch, cieľoch a zabezpečení služieb verejnosti v oblasti televízneho vysielania, akú má so štátom podpísanú Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS), by mala záujem aj televízia Joj. Po dnešnej diskusii na pôde rezortu kultúry s názvom Kde sú hranice tolerancie nekultúrnych programov celoplošných komerčných médií, to pre TASR uviedol generálny riaditeľ Joj-ky František Borovský.

"Aj my by sme radi vyrábali kvalitný obsah, ako ho tu všetci prezentujú. OK, poďme sa o tom rozprávať, ale boli by sme radi, keby sa zmluva so štátom týkala aj súkromných médií," povedal po diskusii Borovský. Už počas nej upozorňoval, že TV Joj bojuje s rovnakými problémami ako RTVS, tiež by chcela viac peňazí na tvorbu a akvizície. Musí dobiehať aj technologický dlh v siuácii, keď sa reklamný balík v dôsledku krízy zmenšil a rastie konkurencia v podobe nových staníc na trhu a internetu.
 
"Aj ja chcem vyrábať veľké a drahé seriály, ale v tejto chvíli to pre nás nemá ekonomický zmysel, lebo by som o nejakú časť ukrátil reálne fungovanie našej televízie v súčasnosti," dodal. "Joj-ka, ako najväčší producent slovenských seriálov na trhu nemá problém si zobrať akúkoľvek tému a vyrobiť ju tak, aby bola divácky zaujímavá. Len v tejto chvíli, keď stojí epizóda 100.000 eur a viac, to pre nás nemá zmysel. Napriek tomu si myslím, že takéto programy majú opodstatnenie aj pre komerčnú televíziu, len trh je malý a nedovoľuje financovať takéto projekty. Ale chceme ich," uzavrel Borovský.

Zároveň reagoval na otázku novinárov, či je pravda, že Joj nakupuje seriály v tvrdšej "hard" verzii."Neviem o tom, že by bola verzia CSI, ktorá je 'soft'a ktorá je 'hard'. Niekto si to pletie s pornom,"poznamenal.
 
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies