Kvalita slovenských kurčiat patrí medzi najlepšie v EÚ

NETKY.SK • 4 Marec 2011, 08:32 • 2 min
Kvalita slovenských kurčiat patrí medzi najlepšie v EÚ

Kvalita slovenských kurčiat patrí medzi najlepšie v EÚ

slovakia

left justify in out

img

Kvalita kurčiat chovaných chovateľmi Únie hydinárov Slovenska (ÚHS) je podľa slov konateľa spoločnosti Hydina Súlovce, s.r.o., Mariána Čakajdu "špičková, ak nie jedna najlepších v rámci EÚ".
      "Slovenskí chovatelia hydiny sú na špičkovej úrovni jednak po stránke technologickej, ako aj po stránke zoo-veterinárnej starostlivosti. Slovenské chovy sú od prvého dňa života kurčiat pod kontrolou veterinárnych lekárov," vyhlásil dnes na tlačovej besede ÚHS Čakajda.
      Produkčné haly slovenských chovateľov hydiny sú podľa neho vybavené špičkovými zariadeniami od renomovaných nemeckých, amerických alebo kanadských firiem. "Kurčatá sú pod veterinárnou kontrolou počas celého chovného obdobia," spresnil.
      Hydina je podľa jeho informácií vyživovaná certifikovanými krmivami, o ktorých dodávateľské spoločnosti deklarujú, že ich krmivá neobsahujú neprípustné látky.
      Pripomenul, že približne 14 dní pred porážkou kurčiat Štátna veterinárna a potravinová správa vykonáva u každého slovenského chovateľa kurčiat tzv. fáčový test, čiže kontrolór štátneho veterinárneho dozoru navštívi každého jedného chovateľa za účelom odberu vzorky.
      "Kontrolór odoberie vzorky z každého jedného priestoru, v ktorom je hydina chovaná, ktoré sú následne poslané do štátneho veterinárneho ústavu. Ak by z veterinárneho ústavu prišlo stanovisko, že hydina je v zlom zdravotnom stave, tak chovateľ nemôže dať kurčatá na porážku," informoval.
      "Ak by kurča malo nejaký zdravotný problém, nemôže sa dostať na spracovateľskú linku," ubezpečil.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies