Kvalita ovzdušia v Budapešti sa opäť výrazne zhoršila

NETKY.SK • 30 Január 2017, 10:30 • 2 min
Kvalita ovzdušia v Budapešti sa opäť výrazne zhoršila

BUDAPEŠŤ - Kvalita ovzdušia v Budapešti sa opäť výrazne zhoršila - na ôsmich miestach maďarského hlavného mesta bolo opäť vydané varovanie pre vysokú koncentráciu prachu vo vzduchu.

slovakia

left justify in out

Agentúru MTI o tom dnes informoval budapeštiansky magistrát.

 

V priebehu dnešného dňa sa podľa maďarskej meteorologickej služby (OMSZ) koncentrácia prachu počas dňa zmierni, avšak večer sa znova očakáva zhoršenie situácie.

 

Budapeštiansky starosta István Tarlós vyzval obyvateľov a návštevníkov mesta, aby namiesto áut cestovali mestskou hromadnou dopravou, aby obmedzili používanie vykurovacích zariadení spaľujúcich tuhé palivo a olej a aby podniky znížili svoju činnosť, ktorá prispieva k znečisťovaniu vzduchu.

 

Minulý týždeň v utorok vydali maďarské orgány najvyšší stupeň výstrahy pre znečistené ovzdušie pre 11 miest vrátane Budapešti. V hlavnom meste, kde bola pre prašnosť obmedzená doprava, vodiči áut zaradených do nižšej kategórie šetrnosti k životnému prostrediu mohli od stredajšieho popoludnia až do piatka zdarma používať prostriedky mestskej a prímestskej hromadnej dopravy.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies