Kvalita duálneho vzdelávania závisí od kvality spolupráce so zamestnávateľom

NETKY.SK • 18 Marec 2018, 17:30 • 2 min
Kvalita duálneho vzdelávania závisí od kvality spolupráce so zamestnávateľom

SKALICA - Stredná odborná škola (SOŠ) strojnícka v Skalici rozvíja odborné vzdelávanie v spolupráci s najväčším zamestnávateľom v regióne podnikom Schaeffler. Informovala riaditeľka SOŠ Žaneta Sirková.

slovakia

left justify in out

Podnik ako partner v rozvoji odborného vzdelávania zameraného na strojársku výrobu vstúpil do systému duálneho vzdelávania na základe požiadavky trhu práce pred tromi rokmi. Odborná príprava žiakov prebieha na základe vzájomnej dohody a spolupráce s cieľom zvýšenia odbornosti a profesijného rastu.

 

„Strojárske profesie sú žiadané vo výrobných podnikoch a je potrebné kontinuálne vychovávať budúcu generáciu strojárov, ktorí zabezpečia rozvoj strojárskej výroby. Žiaci sú počas štúdia motivovaní k  uplatneniu teoretických vedomostí v praxi,“ uviedla riaditeľka SOŠ.

 

Duálne vzdelávanie a praktické vyučovanie u zamestnávateľa sa postupne zdokonaľuje a v súčasnosti prebieha na vyššej úrovni ako v jeho začiatkoch. „Žiaci majú možnosť získať poznatky z praxe, stretávajú sa s najmodernejšími technológiami, podnikovou politikou a ich adaptačný proces počas štúdia je efektívnejší,“ doplnila Sirková.

 

Žiaci v rámci profesijnej prípravy získavajú komplexné praktické zručnosti v celej oblasti strojárskej výroby. Spoločným zámerom je lepšie uplatnenie žiakov v praxi. „Najžiadanejší sú absolventi študijných odborov mechanik nastavovač, programátor obrábacích a zváracích strojov a zariadení a mechanik-mechatronik,“ spresnila riaditeľka SOŠ.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies