Květa Fialová je v nemocnici, mala infarkt

NETKY.SK • 12 Február 2015, 14:07 • 2 min
Květa Fialová je v nemocnici, mala infarkt

BRATISLAVA - Česká herečka Květa Fialová leží v jednej z pražských nemocníc, kam ju previezli po tom, ako dostala infarkt. Podľa informácií denníka Blesk ju hospitalizovali pred týždňom.

slovakia

left justify in out

"I keď je to práve maminka, ktorá razí učenie milovať svoju chorobu, tak v tejto chvíli za ňu nie je šťastná. Máme o ňu veľkú starosť. Dnes sa mi po prvý raz zdalo, že je na tom lepšie. Pýtala sa pani lekárky, kedy už bude môcť zase začať pracovať. Tak to nás potešilo, že má chuť do života," prezradila Blesku herečkina dcéra Zuzana Hášová. "Situácia je pre nás ostatných veľmi ťažká, ale maminka je statočná a bojuje, i keď jej naozaj nie je dobre," dodala dcéra.

 

Květa Fialová sa narodila 1. septembra 1929 v slovenskej obci Veľké Dravce a vyštudovala brnianske konzervatórium a Janáčkovu akadémiu múzických umení (JAMU) v Brne. Po škole vystriedala niekoľko divadiel, bola tiež členkou divadla v Martine a v roku 1958 ju angažoval Jan Werich do pražského Divadla ABC. Popularitu jej priniesla postava Tornádo Lou vo filme Limonádový Joe aneb Koňská opera (1964). Účinkovala tiež v televízii a mnohých ďalších filmoch ako napríklad Fantom Morrisvillu (1966), Partie krásného dragouna (1970), Babička (1971), Adéla ještě nevečeřela (1977), Příliš hlučná samota (1994), Všichni moji blízcí (1999) alebo Účastníci zájazdu (2006). 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies