Kužmová sa po dvoch triumfoch v Sharme tlačí do štvrtej stovky

NETKY.SK • 5 Október 2015, 12:35 • 2 min
Kužmová sa po dvoch triumfoch v Sharme tlačí do štvrtej stovky

SHARM EL SHEIKH - Slovenská tenistka Viktória Kužmová po svojom triumfe vo štvorhre junioriek s Ruskou Alexandrou Pospelovovou na nedávnych newyorských grandslamových US Open nestráca formu. Medzičasom totiž triumfovala na dvoch seniorských podujatiach pod hlavičkou Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF).

slovakia

left justify in out

Sedemnásťročná Košičanka sa minulý týždeň presadila na turnaji s dotáciou 10 000 USD na tvrdom povrchu v egyptskom Sharm El Sheikhu, získala svoju piatu singlovú trofej medzi ženami, štvrtú tohtoročnú.

"Zdalo sa mi, že finálová súperka bola viac unavená ako ja. Ešte k tomu fúkal aj vietor, takže sa hralo ťažšie. Snažila som sa ju tlačiť a hrať čo najkratšie výmeny," referovala pre web projektu Stars for Stars Kužmová, na ktorú v dejisku osobne dohliadal tréner Ján Sabovčík. Slovenka v boji o titul prekonala Číňanku Lu Ťia-si za 75 minút hladko 6:2, 6:1.

Členka VSE TK Akademik Košice a hráčka programu NTC Kužmová momentálne figuruje na 453. pozícii vo svetovom rebríčku WTA vo dvojhre, čo znamená nový osobný rekord. V nezáväznej online verzii však už je dokonca na 410. priečke.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies