Kužmová obdivuje Nadala, Serenu by nechcela vyrušovať

NETKY.SK • 14 September 2015, 12:17 • 2 min
Kužmová obdivuje Nadala, Serenu by nechcela vyrušovať

BRATISLAVA - Mladá slovenská tenistka Viktória Kužmová miluje trávu a starobylý vzhľad Wimbledonu, ale momentálne je u nej číslom 1 hlučný New York. V lokalite Flushing Meadows dosiahla v sobotu na US Open najväčší úspech svojej rozbiehajúcej sa kariéry - vo štvorhre dievčat sa po boku Rusky Alexandry Pospelovovej stala grandslamovou šampiónkou.

slovakia

left justify in out

"Z celého turnaja bola najťažšia situácia v semifinále, keď sme v druhom sete nepremenili kopec mečbalov (7, pozn. SITA) a bolo to poriadne na nervy. Boli sme lepšie ako súperky, ale nie a nie zvíťaziť. Veľká vďaka patrí mojej parťáčke Saši, ktorá ma upokojovala v prestávke medzi druhým a tretím setom, keď sme si odskočili na toaletu. So Sašou sme si dobre rozumeli a dohodli sa, že aj na budúci rok to spolu skúsime na grandslamových turnajoch,“ referovala Kužmová na pondelkovej tlačovej besede po príchode na Slovensko.


Sedemnásťročná členka VSE TK Akademik Košice a zverenka Jána Sabovčíka v rámci programu NTC Kužmová (nar. 11. 5. 1998) v New Yorku prehrala v osemfinálovom 3. kole singlovej súťaže dievčat s Bieloruskou Verou Lapkovou 1:6, 3:6, vo štvorhre si však vybojovala dokonalú satisfakciu. Aj si dopriala niečo pekné po nečakanom grandslamovom triumfe? Mala čas obzrieť sa po obchodoch? "Kúpila som si oblečenie aj topánky, ale nielen sebe. Mala som aj nejaké rozkazy z domu od sestry,“ zasmiala sa Kužmová. Pred dvoma mesiacmi si zahrala v semifinále dvojhry na Wimbledone, teraz pridala deblový titul z US Open. Ako jej prechádzajú v škole časté výjazdy za tenisom?


"Samozrejme, berú na mňa ohľad. Pred pár týždňami som ukončila tretí ročník na súkromnom športovom gymnáziu v Košiciach. Som veľmi rada, lebo na poslednú chvíľu som si nechala dva najťažšie predmety. S dvojkami,“ priznala Kužmová. Na otázku, či je ako rodená Košičanka hrdá na svoje mesto, odpovedala: "Mám tam všetkých, ktorých mám rada. Košice sú moja srdcovka.“


Tenisovými vzormi Kužmovej sú Španiel Rafael Nadal a Ruska Maria Šarapovová. "Mám fotku s Nadalom z vlaňajšieho Wimbledonu. Tú si najviac vážim. Odfotila som sa aj s Federerom či Lecontem, chcela by som ešte Johna McEnroea. Možno aj so Serenou Williamsovou, ale jej by som sa asi bála spýtať. Vždy sa pohybuje okolo nej veľa ľudí a nechcela by som ju vyrušovať,“ uviedla Kužmová.


Projektom Stars for Stars podporovaná Kužmová bola vlani spolu s Mihalíkovou a Tamarou Kupkovou členkou reprezentačného družstva do 16 rokov, ktoré si vybojovalo striebro na MS ITF tejto vekovej kategórie - Junior Fed Cupe v mexickom San Luis Potosí. Presne v tomto zložení triumfovali v sezóne 2012 na MS družstiev dievčat do 14 rokov v českom Prostějove.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies