Kuzminovej triumf v pretekoch s hromadným štartom

NETKY.SK • 23 Marec 2014, 14:04 • 2 min
Kuzminovej triumf v pretekoch s hromadným štartom

OSLO - 9. kolo Svetového pohára v biatlone v Osle - preteky žien s hromadným štartom na 12,5 km.

slovakia

left justify in out

Slovenská reprezentantka Anastasia Kuzminová zvíťazila v nedeľňajších pretekoch s hromadným štartom na 12,5 km v rámci záverečného 9. kola Svetového pohára v biatlone v nórskom Osle. Kuzminová aj napriek štyrom chybným výstrelom zdolala v koncovke Slovinku Teju Gregorinovú o 3,8 s Tretia skončila s odstupom 8,3 s Francúzka Marie Dorinová Habertová. Fínka Kaisa Mäkäräinenová si vďaka siedmemu miestu vybojovala veľký glóbus za celosezónny triumf vo Svetovom pohári. Jej najväčšia rivalka Nórka Tora Bergerová skončila v nedeľu v Osle až štrnásta. Kuzminová obsadila v celkovom hodnotení SP 2013/14 skvelé 6. miesto.

 

Na slávnom Holmenkollene začala Kuzminová posledné preteky sezóny pomalšie a po polovici súťaže jej ešte s troma chybami na strelnici v ľahu patrilo až 19. miesto. V nasledujúcich dvoch položkách v stoji však 29-ročná rodáčka z ruského Ťumenu chybila už len raz a po poslednej streľbe sa zaradila s minimálnym odstupom na 3. miesto. Záverečný úsek do cieľa už dvojnásobná olympijská šampiónka v rýchlostných pretekoch premenila na svoje víťazstvo, keď sa vzdialila štvorčlennej skupinke súperiek. 

V podaní Kuzminovej je to piaty triumf v pretekoch Svetového pohára a tretí na Holmenkollene v nórskej metropole. V Osle zvíťazila aj v sobotňajších stíhacích pretekoch a tiež pred troma rokmi rovnako v stíhačke. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies